Újra Novotát éltette a dunaszerdahelyi stadion

<p>Novota János féléves görögországi kitérő után tért vissza a DAC-stadionba, s rögtön az első meccsen bravúrok sorozatát mutatta be.</p>

Fél év után futott ki ismét a dunaszerdahelyi pályára. Jobban izgult a szokásosnál?
Sokkal idegesebb voltam, mint máskor, de nagyon jó érzés volt újra itt lenni. A nézők jól fogadtak. Kíváncsi voltam, milyen lesz a fogadtatás, bár senkivel nem váltam el rosszban, és nem égettem fel a hidakat, de azért mégis volt bennem izgalom.

Jóformán még labdához sem ért, s már vezetett az ellenfél, ráadásul egy öngóllal.
Amúgy szép gól volt, Obert nagyon jól eltalálta… Egész héten azon viccelődtünk, hogy ez lesz a századik ligameccse, jó lenne, ha gólt rúgna. Én azzal húztam, hogy csak nehogy az én kapumba. Hát nem rúgott, hanem fejelt! Szerencsére sikerült fordítanunk. A gól után egy darabig még kerestük a helyünket a pályán, de aztán összeszedtük magunkat.

Lehetett volna 0:2 is, de levarázsolta Brčák lábáról a labdát. Az után a védés után megint felhangzott a lelátón: „A Jani, a Jani, a Novota Jani!“

Fantasztikus érzés volt. Éreztem, hogy a nézők újra mellettem állnak, s nemcsak mellettem, hanem a csapat mellett is. Ez óriási erőt, adrenalint ad. Köszönöm ezt nekik, s bízom benne, további hazai és idegenbeli pontokkal tudjuk meghálálni a biztatásukat.

A kihagyott tizenegyes után is hitte, hogy meglesz a három pont?
Igen! Struhár egyébként nem rúgta rosszul a büntetőt, Kuciak viszont a végsőkig kivárt, és jó oldalt választott. Szép védés volt tőle, de remélem, ha legközelebb tizenegyeshez jutunk, akkor azt berúgjuk. Fontos volt, hogy még a szünet előtt ki tudtunk egyenlíteni, aztán a második félidőben Mišo Filo gyönyörűen elgurította a labdát a kapus mellett.

Összeszokott már a hátvédekkel? A ViOn támadói néha nagyon egyedül maradtak a tizenhatoson belül.
Szoknunk kell még egymást, nem olyan még az összmunka, mint az ősz végén volt Paľo Kováč és a védők között, de szerintem ez meccsről meccsre jobb lesz. A hibák pillanatnyi koncentrációkiesésből fakadtak, de szerencsére nem lett belőlük gól. Remélem, legközelebb már hibák sem lesznek.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?