Újra Donau Bohemia Trophy Dunatőkésen

dunatokes

Évente egyszer mindig a dunatőkési Czajlik-ranchra látogat a közép-európai országok díjlovasainak mezőnye. Szombaton és vasárnap (mindkét nap kezdés: 10.00) rendezik a Donau Bohemia Trophy idei sorozatának újabb versenyét, melynek állomásai rendre Ausztriában, Csehországban, Magyarországon és Szlovákiában vannak.

„Ezúttal azonban öt országból érkeznek lovasok, két indulóval Németország is képviselteti magát, a lengyelek is szerettek volna jönni, de valahol elakadtak – mondta a mezőnyről Czajlik Zsuzsanna rendező, edző és versenyző egy személyben. – Negyven lovat neveztek, és az összes díjlovas kategóriát kiírtuk nemzetközi feladatokban, az alapfoktól a nagydíjig. Utóbbi ritkaság nálunk, de van az indulók között négy nagydíjas ló. Ezúttal nem ranchunkon lesz a sorozat döntője, hanem Magyarországon. A díjlovaglás a lovaglás alapja mindegyik lovasszakágban, még a fogathajtóknál is az alapszintű képzettséghez tartozik. Edzőként és versenyzőként is nagy hangsúlyt fektetek a díjlovaglásra, egy ilyen versenyen való részvétel tudásbeli előrelépést ad a fiatal versenyzőknek, ezért öt védencem – Kucsora Barbara, Molnár Liana, Szász Anna, Nagy Rebeka, Horváth Nina – is rajthoz áll a gyermek kategóriában. Jómagam pedig a felnőttek között a Szent György-díjban indulok. Legtöbb lovas Szlovákiából érkezik, tán egytucatnyian leszünk, aztán Ausztria következik közel tíz lovassal.”

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?