Újra cseh–holland csata

Lisszabon. A portugál fővárosban elkészítették a jövő évi labdarúgó Európa-bajnokság (EURO 2004) 16 fős mezőnyének csoportbeosztását. A 31 találkozóból álló sorozatot június 12. és július 4. között nyolc stadionban bonyolítják le. A nyitómérkőzést a vendéglátó Portugália Görögországgal játssza.

Lisszabon. A portugál fővárosban elkészítették a jövő évi labdarúgó Európa-bajnokság (EURO 2004) 16 fős mezőnyének csoportbeosztását. A 31 találkozóból álló sorozatot június 12. és július 4. között nyolc stadionban bonyolítják le. A nyitómérkőzést a vendéglátó Portugália Görögországgal játssza.

A sorsolás szeszélye folytán Csehország újra találkozik selejtező-csoportbeli ellenfelével, Hollandiával, s társaságukba került a Magyarországot is megelőző Lettország, valamint Németország. A szakemberek ezt a csoportot (D) tartják a kontinensviadal legnehezebbjének.

Az A-csoportba került a vendéglátó Portugália mellé a szomszédos rivális, Spanyolország, Görögország és Oroszország. Presztízscsata várható a két ibériai együttes között. Luis Felipe Scolari, a portugálok brazil szövetségi kapitánya semmitmondóan kommentálta a sorsolást: „Számolunk valamennyi ellenfelünkkel, és úgy lépünk pályára, hogy a torna következő szakaszában is folytathassuk szereplésünket”. Inaki Saez, spanyol szövetségi kapitány szerint a legkiegyensúlyozottabb csoportba kerültek.

Francia–angol párharc lesz a B-csoportban, ahol még Svájc és Horvátország szerepel. Nagy kő esett le Jacques Santini francia szövetségi kapitány szívéről: „El akartuk kerülni Hollandiát, és örülök, hogy ez sikerült. Ez azonban nem jelenti azt, hogy lebecsüljük ellenfeleinket”. Sven Göran Eriksson, az angolok svéd szövetségi kapitánya szerint ebben a mezőnyben csak nehéz ellenfelet lehetett kapni: „Egyik csoport sem könnyű, különösen a franciák ellen vár csapatomra nagy, nehéz, de csodálatos párharc”.

A C-csoportban a selejtezőkben remeklő svéd válogatott és Olaszország párharca ígérkezik a legizgalmasabbnak. Bulgária és Dánia van még a társaságukban. Lars Lagerbäck, a svéd szövetségi kapitány segítője szerint nyílt a továbbjutás kérdése a csoportban. „Nem találkozunk a legnehezebb ellenfelekkel, de nem lesz könnyű kiharcolni a következő körbe kerülést”. Giovanni Trapattoni, olasz szövetségi kapitány szerint, csapata a papírforma szerint csoportesélyesnek számít. „De csak a papírforma szerint, mert a pályán minden másképpen alakulhat.”

Csehország nem tud megszabadulni Hollandiától. Karel Brückner, a válogatott vezetőedzője egy dolgot nem kívánt a sorsolás előtt, hogy újra találkozzanak selejtezőbeli ellenfelükkel. Nem teljesült a kívánsága, mert a D-csoportban Németország, Lettország és Hollandia is Csehország társaságában található. Karel Brückner így vélekedett az ellenfelekről: „Csak június 28. után tudom majd megmondani: szerencsés vagy szerencsétlen vagyok-e amiatt, hogy újra összekerültünk a hollandokkal. Nehéz csoportban vagyunk. Németország is állandóan hozza formáját Eb- és vb-eredményei sokat elárulnak”. Rudi Völler német szövetségi kapitány nem várt könnyű ellenfeleket. Hollandiát, és Csehországot is a legjobbak közé sorolja. „Roppant nehéz csoportba kerültünk” – jegyezte meg röviden. Dick Advocaat, holland szövetségi kapitány: „Az a fontos, hogy jó hangulatban maradjunk annak ellenére, hogy a legnehezebb csoportban van a csapatom. Csehországot ismerjük a selejtezőből. Németországgal mindig különleges a párharc, de bízom benne, hogy legyőzzük Kahnékat”. Alexanders Starkavs, lett szövetségi kapitány szerint számukra már az hatalmas siker, hogy szerepelhetnek a zárótornán. „A nehéz csoportban is szeretnénk helytállni és megpróbálunk a negyeddöntőbe kerülni”.

CSOPORTBEOSZTÁS

A-CSOPORT: B-CSOPORT

Portugália Franciaország

Görögország Anglia

Spanyolország Svájc

Oroszország Horvátország

C-CSOPORT D-CSOPORT

Svédország Csehország

Bulgária Lettország

Dánia Németország

Olaszország Hollandia

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?