Újoncok és visszatérők a Parkerdei stadionban

régiófoci
Bős/Nádszeg |

A Nyugat-szlovákiai Régióbajnokság tavaszi nyitányának leginkább közönségvonzó párharca egyértelműen a bősi Parkerdei stadionban zajlott. Mindkét oldalon több olyan szereplővel, visszatérőkkel és távozókkal, akik korábban a (foci)barikád túloldalán tüsténkedtek. A 16. forduló vasárnapi találkozóján a dobogós helyen telelő hazaiak a bennmaradás kiharcolására fókuszáló nádszegieket látták vendégül, és győzték le 4:1 arányban. 

A hazaiakat újfent az utóbbi esztendők bősi sikerkovácsa, Johancsik Patrik vezette csatába, aki egy évvel ezelőtt éppen a bősiektől köszönt el. Nem küldték, önszántából távozott. A végeken kullogó nádszegieket pedig korábbi sikeredzőjük, Molnár Krisztián készítette fel a tavaszi szezon kihívásaira. A nevezett ősszel még a bősiek vezetőedzője volt... A mátyusföldiek mezét a korábban Bősön is megfordult játékosok, Bazsó Zsolt, Polák Attila és Polák Zalán viselte. A túloldalon a gólerős futballista hírében álló Molnár István rohamozta a vendégek kapuját, aki ősszel még a nádszegiek sikereiért küzdött. 

A találkozó bősi góllal kezdődött. Egy jobb oldali szabadrúgást követően Szőcs László közelről a hálóba célzott. A gólszerző tavaly még Ausztriában légióskodott, előtte pedig a II. ligás komáromi KFC alapembere volt. Kilenc év elteltével tért vissza egykori sikerei helyszínére. Kék-fehér mezben legutóbb 2015 szeptemberében büntetőből talált az ellenfél, nevezetesen a nagytapolcsányiak kapujába bajnoki meccsen. „Olyan érzésem támadt, mintha el sem mentem volna. A csapatnak az elmúlt években is szurkoltam. Visszajöttem, de ahogy a példám is igazolja, Bősről feljebb is vezet a tehetséges, kitartó futballisták útja. A fiúk befogadtak, respektálnak. Szeretnék számukra példakép lenni. Edzéseken, mérkőzéseken egyaránt. Tapasztalataimat pedig Johancsik Patrik vezetőedző asszisztenseként igyekszem kamatoztatni. Eddig minden olajozottan működik” – foglalta csokorba benyomásait lapunknak Szőcs László.

A 12. percben már 2:0 arányban vezettek a házigazdák: büntetőből a csallóköziek csapatkapitánya, Zsigmond Kevin volt eredményes. A vendégek ugyan öt perc elteltével első és egyetlen ziccerükből lefaragtak hátrányukból, de röviddel a félidei pihenő előtt Zsigmond Kevin duplázta meg csapata előnyét. A mesterlövész (idénybeli 17 találatánál tart!) jó szokásához híven látványos szabadrúgásgóllal került ismét rivaldafénybe. Fordulás után volt csapattársuk, Molnár István adta meg a kegyelemdöfést a nádszegieknek.

régiófoci

„A korai gólok, a pontrúgások nagy szerepet játszottak a meccs kimenetelében. Sikerült ugyan szépítenünk, de egy szabadrúgásgól ismét kétgólos hazai vezetést eredményezett. Fordulás után a bősiek még egyszer betaláltak, megnyerték a mérkőzést. Győzni jöttünk, vereséggel zártunk. A tabellán elfoglalt pozíciónk ellenére sem ragozzuk a bennmaradást, nincs pánikhangulat nálunk. Mi a focit elsősorban a játék öröméért játsszuk. Megyünk tovább” – nyilatkozta lapunknak a mérkőzést követően a nádszegiek korábbi sikerkovácsa, aki ezúttal a mentési manővereket irányítja. 

„Nagyon vártam ezt a mérkőzést. A hangulat, a bősi focikulissza ezúttal is remek volt. Élveztem a találkozót. Rendkívül fontosnak tartom, hogy a korábbi szezonkezdésekkel ellentétben győzelemmel rajtoltunk el. A télen erősödtünk, védenceim hozzáállásával teljes mértékben elégedett vagyok. Önbizalmat növelő sikerünk ellenére is látok még orvoslásra szoruló hiányosságokat. Jól koncentráltunk, a defenzívával elégedett vagyok. A védekezésből a támadásokba való átmenetet még csiszolnunk kell. Edzésről edzésre, meccsről meccsre haladunk előre” – értékelte a mérkőzést a bajnokaspiránsok közé sorolt csallóköziek trénere, Johancsik Patrik. 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?