Újdonságok a Kék Duna Futáson

kékduna

Kele Géza futónagykövet kifogyhatatlan az ötletekből, ami lakhelye neves versenyén, a Kék Duna Futáson is megmutatkozik. Tizenharmadik felvonására szombaton (rajt: 11.00) kerül sor Dunamocs és Karva között 5 és 15 kilométeren futásban, valamint 5 km-en botos gyaloglásban. 

Ismét a Kék Duna-keringő dallamára és felröppenő galambok kíséretében rajtol a mezőny, ki-ki a maga versenyadagjára.

„Óriási az érdeklődés, még Árvából is jelentkeztek, Szlovákiából is rengetegen, Magyarországról nem is beszélve – mondta lapunknak a versenyigazgató, aki mellesleg eddig 213 maratont futott le. – Meglepetések is várnak az indulókra. Mivel egyre gyakoribbá váltak a versenyeken a rosszullétek, jól jön, ha a futók is belekóstolnak az újraélesztés gyakorlatába, abba, mit kell tenniük, hogy helyesen járjanak el az ilyen esetekben. Elhívtam Priskin Tamás komáromi származású volt magyar válogatott focicsatárt, aki, úgy tudom, maratonra készül, s ennek keretében nálunk is lefutja a 15 kilométert. Ennél még nagyobb érdeklődést válthat ki a mozgássérült komáromi Maroš Kudlí részvétele, aki féllábon és mankóval teszi meg a hosszabbik távot. Ismét megjelennek közöttünk a komáromi Farkas Péter klubjának MMA-harcosai, hogy önvédelmi bemutatót tartsanak, felkészítve a futókat arra, mitévők legyenek, ha edzés közben megtámadják őket. Nem hiányoznak a mezőnyből Bögi Sándor, Szőnyi Ferenc és a további régi nagy nevek sem. Rajtdíj nincsen, az étel és a frissítő ingyenes. Legfeljebb 200 futóra számítunk. A családtagokból és barátokból álló, tíztagú, ütőképes szervezőgárdánk – az időmérést is felvállalva – várja a mezőnyt a többnyire Duna menti fák alatti futásra, gyaloglásra.”

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?