Újabb skalp! A komáromi KFC a DAC után a nagymihályiakat is kiejtette a kupából

kfc

A DAC után újabb Fortuna ligás csapat skalpját gyűjtötte be a II. ligás komáromi futballklub, amely a Slovnaft Cup 4. fordulójában 2:1-re legyőzte a nagymihályiakat.

A Duna-partiak érthető önbizalommal léptek pályára, a II. ligában sorozatban 9 bajnoki meccsen nem szenvedtek vereséget és a kupa 3. fordulójában a dunaszerdahelyieket is búcsúztatták. A nagymihályiak a Fortuna Ligában a 7. helyen tanyáznak, az utolsó három bajnokijukat elvesztették. 

Már az első percek jelezték, hogy mind a két csapat tovább akar jutni, és mindkét együttes támadófelfogásban lépett pályára. A vendégek gyorsan és pontosan játszottak, de végig benne volt a levegőben, hogy a pályán az fog történni, amit a Duna-partiak akarnak.

Az első félidő első perceiben elmaradt az „ismerkedési” öt perc, bármelyik csapat szerezte meg a labdát, azonnal meglódult az ellenfél kapuja felé. A hazaiak tűntek veszélyesebbnek. A 6. percben Szetei forgatta meg a védőket a tizenhatos közelében, majd Tóth Gábor elé tálalt, de Száraz kapus lábbal mentett. A mezőnyben minden labdáért nagy harc folyt. A védelmek időben zártak és rendre megakadályozták a kapura lövést. A komáromiak enyhe fölényét a sok szöglet igazolta, de a fölényből gól nem született. Az első fél óra végén a meccsen nagyon aktív Györgyi Arthur húzott el feltartóztathatatlanul, pontosan Tóth fejére ívelt, de a hosszú sarokba csúsztatott fejesét Száraz kapus higgadtan lehúzta. A hazaiak veszélyes támadásai folytatódtak. A 34. percben Šimko szerezhette volna meg a vezetést, de 12 méterről a hátvéd lábát találta el. A 41. percben a bal oldalon Horodník villámtámadása után ziccerbe továbbított Györgyi elé, aki futtából bombázott a rövid felső sarok fölé. Többen gólt kiáltottak.

Érdekes

SLOVNAFT CUP, 4. forduló

Komárno–Michalovce 2:1, g.: Tóth G. (51.), Györgyi (76., 11-esből), ill. Vaško (71.).

A továbbjutás egy meccsen dőlt el.

A második félidőben a komáromiak ugyanott folytatták. A levegőben lógott a gól az 50. percben. A vendégek védelme nagy munkában volt egy bal oldali támadás hárításában, amely után a hazaiak az alapvonal közeléből szabadrúgáshoz jutottak. A tömegbe Györgyi mesterien csavarta be a labdát, megtalálta Tóthot, aki a léc alá fejelt – 1:0. A gól felébresztette a vendégeket, s láthatóan gyorsítottak, de a komáromi védelem, a hosszú sérülés után újból pályára lépett Saláta Kornél vezetésével mindig a helyén volt. Az 56. percben a komáromiak növelhették volna előnyüket, de Ganbold lövését Száraz bravúrral védte.

A 70. percben a vendégek egy vitatható szöglethez jutottak jobbról. A tizenhatosból kipattanó labda Filip Vaško elé pattant, aki eltalálta a bal felső sarkot – 1:1. A folytatásban több komáromi cserére került sor, ami újból lendületbe hozta a hazaiakat. Az utolsó negyedórában Radványi Miklós mester legénysége beszorította a vendégeket a saját térfelükre. A 75. percben a tizenhatoson belül lehúzták a nemrég beállt Abrahámot. A megítélt büntetőt Györgyi a bal alsó sarokba lőtte – 2:1. 

A megérdemelt győzelemmel a komáromiak a Slovnaft Cup nyolcaddöntőjébe jutottak.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?