Újabb rekordok vonzásában a DAC

ruza dac herc

Szombat délután (17.00) Rózsahegyen lép pályára a DAC a labdarúgó Fortuna Liga rájátszásának utolsó előtti, 9. fordulójában. A hazaiak bebiztosíthatják az EL-selejtezőt érő helyet, a sárga-kékeket pedig további rekordok motiválják.

A DAC az elmúlt hét egymás elleni meccsén nem kapott ki mostani ellenfelétől, a liptóiak utoljára két éve, 2017 májusában tudták legyőzni a sárga-kékeket. A legutóbbi két rózsahegyi meccset a DAC nyerte, egy éve emlékezetes mérkőzésen 4:0-s sikerrel harcolta ki a csapat az EL-selejtezőt érő helyet, tavaly novemberben pedig Bayo szépségdíjas találatával 1:0-ra nyertek Peter Hyballa védencei.

A dunaszerdahelyiek szakvezetője nem számíthat ma Lukáš Čmelíkre, aki begyűjtötte ötödik sárga lapját, Bednár pedig hátfájdalmak miatt maradhat ki a keretből. Tretyakov viszont már felépült.

A rózsahegyiek egy győzelemmel biztosan megszereznék a tabellán a harmadik helyet, de ha a zsolnaiak pontot veszítenek a szerediek otthonában, akkor az eredménytől függetlenül bronzérmesek a rózsahegyiek.

A DAC már biztosan ezüstérmes, de van még motivációja: az aktuális szezonban minden idegenbeli meccsükön szereztek gólt a sárga-kékek (nincs még egy csapat a bajnokságban, amelynek ez sikerült volna), és ezt a mérleget az utolsó idegenbeli mérkőzésen már nem szeretnék elrontani. Az egy szezonon belül elért győzelmek és begyűjtött pontok klubrekordja már megdőlt, de van még egy elérhető klubcsúcs – az egy szezonon belül lőtt gólok száma: az 1993/94-es idényben 62-szer találtak be a sárga-kék játékosok, jelenleg pedig 58 gólnál járnak.

A szurkolók számára a rózsahegyi összecsapás azért is pikáns lesz, mert éppen a rózsahegyiek sportigazgatója, Dušan Tittel nehezményezte, hogy a DAC-drukkerek a meccsek előtt eléneklik a himnuszt.

Szintén a DAC-hoz kapcsolódó hír, hogy a Fortuna Liga legjobb játékosának április hónapban a kapus Martin Jedličkát választották, aki remek védéseivel hozzájárult ahhoz, hogy áprilisban a dunaszerdahelyiek mind a négy bajnokijukat megnyerték, ráadásul kapott gól nélkül.

A Nemzeti Sport eközben arról ír, hogy a MOL Vidi érdeklődik a középpályás Kalmár Zsolt iránt. Úgy tudjuk, a fehérváriak nagyságrendileg háromszor akkora fizetést kínálnak Kalmárnak, mint amennyit a DAC-ban kap.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?