Újabb nyitás a szorítók világában

<p>Két BoxingONE ökölvívócsata, két találkozó. Szembetűnően gyakran bukkan fel egymás társaságában Csötönyi Sándor, a magyar és Kostka András, a szlovák szövetség nemrégen megválasztott elnöke.</p>

Miről beszélnek a mérkőzések közben? Új kapuk nyílnának a két szövetség együttműködésében?

„Nem vagyok jelen mindegyik BoxingOne-meccsen, de a legutóbbiakon, Kecskeméten és Komáromban ott voltam – mondta lapunk érdeklődésére Csötönyi Sándor. – Személyes jóbarátaimhoz érkeztem. Én régebben is szívesen jöttem ide, kedvelem a szlovák bokszolókat, szoktam őket segíteni. Szeretnénk nagyon jó kapcsolatot kialakítani. A BoxingONE-liga a példa, hogy lehet, hiszen négy válogatott ökölvívónk is komáromi mezben bokszol. A sportnál jobb összekötő kapocs nincs, nekem nagyon jólesik, hogy együttműködhetünk.”

A magyar szövetség első embere, aki egyben az európai szövetség alelnöke is, azt szeretné, ha évente minden korcsoportban találkoznának a két ország bokszolói. Vagy válogatott szinten, vagy közösen rendezett versenyen, esetleg edzőtáborban. „Vélhetően elfogult vagyok, mert úgy érzem, a magyar ökölvívás kicsit előbbre tart, de tudunk egymáson sokat segíteni a mérkőzésszám-növelésben és a sportdiplomáciában is. Kecskeméten megígértem, hogy eljövök Komáromba is. Mindketten fontosnak tartjuk kapcsolataink ápolását, hogy mindkét országban fejlődjön a sportág.”

Csötönyi nem titkolta: mindkét alkalommal megismételték azt a szándékukat, hogy továbbra is együttműködni kívánnak, és az irány a két ország kapcsolatrendszerének kibővítéséről szól.

Ennél több konkrétummal Kostka András sem szolgált. „Jóval szorosabb együttműködésre készülünk, mint a múltban volt – közölte a szlovák szövetség elnöke. – Részleteket még nem említek. Közös találkozókról lenne szó. Most ennek feltételeit kell aprópénzre váltanunk. Erősebb ökölvívónemzet a magyar, mi csak tanulhatunk tőlük, minden szinten. Hasonló nyitásra készülünk a lengyelekkel is.”

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?