Újabb magyar érem

Peking |

<p>Fodor Zoltán ezüstérmet nyert a kötöttfogású birkózók 84 kg-os súlycsoportjában a pekingi olimpián, miután a fináléban kikapott az olasz Andrea Minguzzitól. Az FTC 23 éves versenyzője a fináléban három menetben veszített. Ezzel a magyar küldöttség negyedik dobogós helyezését harcolta ki a mostani játékokon. Korábban az úszó Cseh László végzett kétszer másodikként, a párbajtőröző Mincza-Nébald Ildikó pedig harmadikként. Fodor az ezüstéremmel nagyon szép sikert ért el, eddigi legjobb szereplése ugyanis egy világbajnoki nyolcadik hely volt, tavaly.</p>

Fodor Zoltán ezüstérmet nyert a kötöttfogású birkózók 84 kg-os súlycsoportjában a pekingi olimpián, miután a fináléban kikapott az olasz Andrea Minguzzitól. Az FTC 23 éves versenyzője a fináléban három menetben veszített. Ezzel a magyar küldöttség negyedik dobogós helyezését harcolta ki a mostani játékokon. Korábban az úszó Cseh László végzett kétszer másodikként, a párbajtőröző Mincza-Nébald Ildikó pedig harmadikként. Fodor az ezüstéremmel nagyon szép sikert ért el, eddigi legjobb szereplése ugyanis egy világbajnoki nyolcadik hely volt, tavaly.
Az olimpiai újonc Fodor jó formában birkózta végig a napot, a kínai Ma Szan-jin, az azeri Salva Gadabadzén és a 2006-ban vb-ezüstérmes, idén Európa-bajnok török Nazmi Avlucán keresztül jutott el a döntőig, ahol a tavalyi és idei Európa-bajnoki bronzérmes várt rá.
Az első menetben az egy percig tartó álló tusakodást követően a sorsolás folytán előbb az olasznak kellet térdelő helyzetbe lemennie, jól védekezett, ezért kapott egy pontot, majd ugyanezt megcsinálta Fodor is, így övé lett a menet, mivel szerezte az utolsó pontot. A második két perc pontosan fordítva alakult, így a harmadik periódusra maradt a döntés.
Az elején megint nem tudtak értékelhető akciót végrehajtani a felek, aztán a sorsolás ismét Fodornak kedvezett, amennyiben az olasznak kellett először parter helyzetbe térdelnie. Minguzzi megkapta az egy pontot a sikeres védekezésért, vagyis már csak annyi kellett volna a magyar diadalhoz, hogy Fodor is megtegye ugyanezt. Csakhogy az olasz 15 másodperccel a vége előtt kiemelte őt, pár pillanatig két lába között a levegőben tartotta, erőt gyűjtött, s miközben a magyar érzelmű közönség azért szorított, hogy Minguzzi visszaejtse Fodort a szőnyegre, ő ehelyett azonban nagy ívben eldobta a magyart. A három pontot érő akcióval gyakorlatilag véget ért a mérkőzés, hiába volt még pár másodperc.

Az eredményhirdetés az egyik bronzérmet megszerző Ara Abrahamian "jóvoltából" kisebb botránnyal indult, ugyanis a svéd színekben versenyző sportoló a kapott medáliát tüntetőleg kivette a nyakából és a dobogó mögül a szőnyeg közepére hajította, majd sértődötten távozott a ceremóniáról. (MTI)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?