Újabb bajnoki címre hajt a HC DAC

HC.DAC-Michalovce.kupa

A dunaszerdahelyi női kézilabdacsapat a MOL Liga bajnoki címe után most a szlovák rájátszás döntőjében a Iuventa Michalovce ellen mérkőzik az aranyért. Az első meccset szombaton 19 órától Dunaszerdahelyen rendezik.

A két csapat legutóbb a Szlovák Kupa döntőjében találkozott egymással március végén. A tőketerebesi fináléban a nagymihályiak kapusa, a brazil Naira Almeida szinte megbabonázta a csallóközi játékosokat és rengeteg bravúrjával eldöntötte az aranyérem sorsát. Ennek ellenére a HC DAC végig meccsben volt, és a második félidőben ötgólos hátrányból is visszajött, de végül 23:25-ös vereséget szenvedett.

Ennél jobb képet fest a szezonbéli bajnokik képe, ott a dunaszerdahelyiek otthon 26:23-ra nyertek és Nagymihályban is csak 20:19-re kaptak ki.

A szlovák bajnoki rájátszás elődöntőjében Bízik Rékáékat nem izzasztotta meg komolyan a Tatran Stupava, 45:23-ra és 43:15-re nyertek és magabiztosan jutottak tovább. A nagymihályiaknak már nehezebb dolguk volt a vágsellyeiek ellen. Az első meccset idegenben el is bukták 24:22-re, hogy aztán a hazai 29:26-os győzelem után vasárnap nagy csatában, 19:18-as sikerrel érjék el a döntőt. Peter Kostka, a Iuventa edzője el is mondta, hogy fizikálisan vélhetően ők vannak hátrányban. „Háromszor játszottunk már egymás ellen, ismerjük egymást. A dunaszerdahelyieknek bővebb a keretük, ők többet pihenhettek, de a szezonban már megmutattuk, hogy nem lehet minket leírni. Nem mi vagyunk az esélyesek, de az európai porondon és a Szlovák Kupa döntőjében is bizonyítottunk már. Az egyéni képességek, a védőjáték és a fizikum fog dönteni” – idézte a Szlovák Kézilabda-szövetség (SZH) a nagymihályi edzőt utalva arra, hogy csapata az Európa-kupában az elődöntőig jutott.

„Azok után, amit elértünk, nem lehet más a célunk, mint a bajnoki cím megszerzése. Mivel mi lettünk az elsők, a hazai pálya előnye nálunk van, kár lenne, ha nem tudnánk kihasználni ezt” – nyilatkozta a MOL Liga megnyerése után Debre Viktor, a HC DAC vezetőedzője, aki a kupadöntő után lapunknak elmondta, hogy elsősorban a támadójátékban látta a vereség okát, mivel a meghatározó játékosok nem nyújtottak jó teljesítményt.

A Iuventa sorozatban 11-szer nyerte meg a szlovák bajnokságot, az utolsó két fináléban éppen a dunaszerdahelyieket győzték le.

A döntőt az egyik csapat második győzelméig játsszák. Az első mérkőzésre szombaton 19 órától Dunaszerdahelyen kerül sor, a második meccset szerdán 17.30-tól Nagymihályban rendezik, az esetleges harmadik találkozó pedig május 21-re van kitűzve, akkor 18.00-kor veheti kezdetét az aranycsata a dunaszerdahelyi sportcsarnokban.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?