Új szlovák kettős

Perth. Színvonalas szezonnyitányt ígér a teniszezők nem hivatalos vegyescsapat-világbajnoksága, a 16. Hopman Kupa, ráadásul első ízben a magyar válogatott is ott lesz a pályára lépők között, a szombati selejtezőben a kanadai együttessel találkozik.

Perth. Színvonalas szezonnyitányt ígér a teniszezők nem hivatalos vegyescsapat-világbajnoksága, a 16. Hopman Kupa, ráadásul első ízben a magyar válogatott is ott lesz a pályára lépők között, a szombati selejtezőben a kanadai együttessel találkozik. A tehetség és a tudás alapján nem lenne nehéz a feladat, hiszen Mandula Petra (egyesben 40., párosban 16. a világranglistán) egyértelműen jobb Maureen Drake-nél (115., 298.), de Sávolt Attila (175., 594.) sérülés és betegség miatt hónapok óta nem játszott, s még így is le kellene győznie Frank Dancevicet (201., 316.).

Szlovákia hatodszor képviselteti magát. Hantuchovának (a WTA ranglista 19. helyezettjének tavaly volt a bemutatkozása) először lesz Kučera (negyedik tornarészvétele) társa. A 29 éves pozsonyi játékos, aki jelenleg 40. az Entry-világranglistán 1998-ban már a győzelemnek is örülhetett, Karin Habšudovával lett első, és hódította el a trófeát. Már 1989-ben is hazai páros vitte el a pálmát: Csehszlovákia színeiben Miroslav Mečíř és Helena Suková diadalmaskodott.

A torna összdíjazása 1 millió ausztrál dollár, ebből a győztes duó 240 ezret keres.

A CSOPORTBEOSZTÁS – A: USA (Davenport, Blake), Csehország (Strýcová, Novák), Franciaország (Mauresmo, Santoro), Oroszország (Miszkina, Szafin); B: Belgium (Clijsters, Malisse), Ausztrália (Molik, Hewitt), Szlovákia (Hantuchová, Kučera), Magyarország (Mandula, Sávolt) vagy Kanada (Drake, Dancevic).

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?