Új fejezet kezdődik a Félúti-tónál

Dunaszerdahely |

<div>Holnap ismét közönségvonzó sportrendezvény zajlik Dunaszerdahelyen, ahol immár tizenegyedik alkalommal randevúznak, lubickolnak a Félúti-tóban a téli fürdőzés megszállottjai.</div><div>&nbsp;</div>

A túlélési próba résztvevői, köztük a rendezvényt szervező dunaszerdahelyi Pingvinek a hagyományoknak megfelelően ezüstvasárnap mártóznak meg, tempóznak a Thermálpark területén található tóban. „Az előző évekkel ellentétben ezúttal nem kell léket vágnunk. Öt fok körüli a víz hőmérséklete, s az időjárási előrejelzés alapján sem kell attól tartanunk, hogy a motorfűrész, a csákány bevetésre kerül. Ennek ellenére minden apró részletre nagyon oda kell figyelnünk, ugyanis a csallóközi téli fürdőzések történetében első alkalommal kerül sor egy mérföldes úszásra. Állóvízben ilyenre még nem volt példa. A bójákkal kijelölt versenytávon százötven méternél fordulnak az úszók. Versenybírókat, mentőt biztosítottunk, az orvos mellett négy csónakban helyet foglaló kiszolgáló személyzet gondoskodik a versenyzők testi épségéről” – tájékoztatta lapunkat az újdonságról, a rendezők által foganatosított biztonsági intézkedésekről Mészáros József, a dunaszerdahelyi téli fürdőzések egyik ötletgazdája. Megtudtuk, a résztvevők túlnyomó többsége edzettsége függvényében a Jeges Liga versenytávjai (100–750 méter) közül választja ki a számára legmegfelelőbbet. „A legtöbben Pozsonyból érkeznek, de szenciek, gútaiak, besztercebányaiak, zsolnaiak is jelezték részvételüket. Klubunkat, a Csallóközt kilenc pingvin képviseli az adventi fürdőzésen. Alakulatunk legifjabb tagja, a 15 éves Mészáros Máté a brünni Fides színeiben idén két cseh bajnoki címet szerzett téli úszásban” – büszkélkedett fia sikereivel Mészáros József. A szervezők fél kettőre invitálják a Félúti-tóhoz a sportkedvelőket, akik előbb lencsevégre kaphatják az extrém sportág szerelmeseinek látványos bemelegítőjét, a két órára tervezett vízbeszállás előtt meghallgathatják a Jegesmedvék himnuszát. 
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?