Új fejezet kezdődik

Pozsony. Az osztrákok ellen kezdi meg idei szereplését a szlovák futballválogatott, Dušan Galis ma a téglamezei stadionban mutatkozik be a nemzeti csapat kispadján.

Győzelemmel akar rajtolni a Galis-legénységTASR-felvétel „Szeretnénk győzelemmel rajtolni, de ez nem ígérkezik könnyű feladatnak, hiszen az osztrákok gyors és agresszív futballt játszanak. Nem véletlenül mondta Nedvěd a csehek bécsi meccse után, hogy ilyen kemény ellenféllel csak elvétve találkozik. Színvonalas összecsapást várok, ha védenceim hozzák formájukat, örömet okozhatunk szurkolóinknak. ” – nyilatkozta Dušan Galis.

A rendezők 8-10 ezer nézőre számítanak, a két kapitány megegyezése alapján hat cserére lesz lehetőség. A szlovák edző elmondta, a félidőben legfeljebb két új játékost küld majd pályára.

A Portugáliában játszó Marián Zeman régóta makacs hátsérüléssel bajlódik, ezért nem szerepelhet. Ha nem javul az állapota, még az is előfordulhat, hogy nyáron befejezi pályafutását.

„Új fejezet kezdődik, remélem, Galis irányításával jóval sikeresebbek leszünk, mint a korábbi selejtezőkön. A kvalifikáció rajtjáig erős ellenfelekkel találkozunk, Ausztria után Szerbia-Montenegró, Ukrajna és Japán következik. Kár, hogy az olaszok lemondták a májusra tervezett találkozót” – jelentette ki František Laurinec, a szövetség elnöke.

Meglepetésre az osztrák keretben mindössze két légiós (a szlovákban 15), Markus Schopp (Brescia) és Martin Stranzl (München 1860) található. „Küzdelmes kilencven percre van kilátás. Sajnos, sérülés miatt több kulcsembert – Cernýt, Ehmannt, Weissenbergert, Ident – nélkülöznöm kell, mégis biztosra veszem, hogy nem okozunk csalódást” – szögezte le Hans Krankl szövetségi kapitány.

Két éve Grazban 2:0-ra nyertek az osztrákok, a hazaiak visszavágásra készülnek. A 20.30-kor kezdődő mérkőzést a cseh Vidlák vezeti, és az STV 2 élőben közvetíti.

Ma délután (15.00) a pozsonyi Inter-stadionban Szlovákia utánpótlás válogatottja Csehországgal találkozik.

Várható kezdőcsapatok

SZLOVÁKIA: König–Kratochvíl, Zabavník, Varga, Labant–Janočko, Karhan, Demo, Greško–Németh Szilárd, Vittek. AUSZTRIA: Payer–Dospel, Hieblinger, Stranzl, Pogatetz–Schopp, Scharner, Aufhauser, Kirchler, Ivanschitz–Haas.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?