Ügyvéd vezeti a pólósokat

A kassai Kula György lett a Szlovák Vízilabda-szövetség új elnöke. A ČH Košice együttesével 14 (csehszlovák) bajnoki címet nyert, 170-szeres válogatott kapusra 75-en szavaztak (öten tartózkodtak; ellenfele, a turócszentmártoni Marián Žucha egy szavazatot sem kapott) a szombati, kassai tisztújító közgyűlésen.

A kassai Kula György lett a Szlovák Vízilabda-szövetség új elnöke. A ČH Košice együttesével 14 (csehszlovák) bajnoki címet nyert, 170-szeres válogatott kapusra 75-en szavaztak (öten tartózkodtak; ellenfele, a turócszentmártoni Marián Žucha egy szavazatot sem kapott) a szombati, kassai tisztújító közgyűlésen. A pólósok új vezetőjét elképzeléseiről faggattuk.

Mikor döntötte el, hogy indul az elnökválasztáson?

Múlt év szeptemberében, amikor nyilvánvaló volt, hogy a nyitranováki Eduard Prelovský nyugdíjba vonul, a pozsonyiak beszéltek rá, vállaljam el. Nem sokkal ezután a többi klub is támogatott, s végül igent mondtam a jelölésre.

Izgalommentes volt az elnökválasztás, hiszen ellenszavazat nélkül nyert…

Rövid beszédemben felvázoltam elképzeléseimet, s örülök, hogy meggyőztem a küldötteket, akiknek többsége fiatal volt, s ők aligha emlékeztek rám, amikor a ČH-ban és a válogatottban védtem.

Köztudott, hogy nincs irigylésre méltó helyzetben a honi pólószövetség. Mi lesz az első lépése?

Mivel ügyvéd vagyok, tiszta vizet szeretnék önteni a pohárba. Ezért minél előbb ki kell vizsgálni, hogyan halmozódott fel a 3,5 milliós adósság.

Már évek óta hullámvölgyben van a sportág. Min szeretne változtatni?

Nálam az utánpótlás-nevelés van az első helyen, tehát ezentúl jobban oda kell majd figyelni a fiatalokra. Feltétlenül át kell alakítani a korosztályos bajnokságokat. Nagy hiba volt régiók szerint felaprózni a pontvadászatot. Jó lenne, ha a szövetség a továbbiakban anyagi segítségben részesíthetné a klubokat. Sokat jelentene, ha átvállalnánk az uszodai költségeket.

És a válogatott?

Már most szerdán Nyitranovákra utazom, ahol találkozom az ott edzőtáborozó és a nagyváradi olimpiai selejtezőre készülő válogatott horvát edzőjével, Ante Mile Nakiccsal. Szeretném, ha továbbra is ő irányítaná az együttest.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?