Túl az életveszélyen

Budapest. Rejtélyesnek találták az olasz rendőrök Martinek János balesetét, ezért miután befejezték a helyszínelést, átadták a vizsgálatot az ügyészségnek. A nyomozás során ki kell deríteni, hogy öngyilkossági- vagy gyilkossági kísérlet történt-e – mondta a város rendőrkapitánya, aki egyébként úgy nyilatkozott: ameddig Magyarországról az újságírók nem kezdtek el érdeklődni, addig nem tudták, hogy egy ismert sportolóról van szó

Az ismerősök döbbenten fogadták a hírt, Martinek Jánost (képünkön kislányával) mindenki életvidám embernek ismertePrikkler László felvételeKözben a kórházban életmentő műtétet hajtottak végre a kétszeres olimpiai bajnokon, amivel stabilizálták az állapotát. Az orvosok azonban hosszú gyógyulási folyamatra számítanak. „Martineket mindenki életvidám, kedves embernek ismeri, akinek rendezett a családi élete. Kizárt, hogy öngyilkos akart volna lenni” – nyilatkozta a kétszeres olimpiai bajnok több ismerőse is a Színes Mai Lapnak. Martinek edzőként utazott az öttusázókkal a szicíliai Katonai Világjátékokra. A Bp. Honvéd csapata jól szerepelt a versenyen. A Honvéd öttusa szakosztályának vezetője a lapnak megdöbbenését hangsúlyozta. Rátonyi Gábor szerint Martineket nem úgy ismerik, mint aki felad bármit is, mindig a küzdeni akarás jellemezte. Ugyanígy nyilatkozott Dr. Simóka Kálmánné is, a világ- és Európa-bajnok öttusázó Simóka Bea édesanyja is. Martineknek gyönyörű kislánya, felesége van, nem tudok arról, hogy problémái lettek volna – tette hozzá.

Kedd hajnalban, egyelőre tisztázatlan körülmények között zuhant ki egy cataniai szálloda harmadik emeletéről Martinek János – közölte Matyuc Péter, a Honvédelmi Minisztérium kommunikációs főigazgatója. Az őrnagyi rangban szolgáló kétszeres olimpiai bajnok öttusázónak több bordája eltört, s az egyik átszúrta a máját, ezért életmentő műtétet kellett végrehajtani rajta. A beavatkozást kedden el is végezték. Állapota jelenleg súlyos, de nem életveszélyes, magánál van. A gyorsan elvégzett műtétet követően azonban világossá vált, hogy 7–10 nap múlva menetrend szerinti járattal hazatérhet Magyarországra. „Vizsgálat fogja tisztázni, hogy kiesett, kilépett vagy kilökték” – jelezték a távirati iroda római tudósítójának nyilatkozó források. Matyuc Péter elmondta: Juhász Ferenc honvédelmi miniszter engedélyezte, hogy egy katonai szállítógépen, amely egyébként is Olaszországba repült volna, nővére és felesége kiutazzon, és meglátogassa a sérültet. Helyi orvosok szerint az egykori kiváló versenyzőnek jó esélye van arra, hogy felépüljön. A HM-delegáció hamarosan hazautazik, egy kapcsolattartó azonban kint marad. A La Gazzetta dello Sport című lap korábban öngyilkossági kísérletről számolt be.

A 38 éves Martinek, aki az 1988-as szöuli játékokon egyéniben, valamint Mizsér Attilával és Fábián Lászlóval együtt csapatban is győzött, majd 1996-ban, Atlantában egyéniben bronzérmes lett – csapatvezetőként volt jelen az öttusázók szicíliai Katonai Világjátékán.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?