Tucatnyi éremmel zártak a magyarok

MTI-JELENTÉSChartres. Tegnap véget ért a Franciaországban zajló rövid pályás úszó Európa-bajnokság.

MTI-JELENTÉS

Chartres. Tegnap véget ért a Franciaországban zajló rövid pályás úszó Európa-bajnokság. A magyar küldöttség újabb öt éremmel gyarapította kollekcióját az utolsó két nap folyamán – összességében 12 dobogós hellyel zárva a kontinensviadalt.

Szombaton Hosszú Katinka megszerezte harmadik aranyérmét, 200 vegyes és 200 pillangó után 100 vegyesen sem talált legyőzőre. (A második helyen Jakabos Zsuzsanna ért be). Nyilatkozatában azonban 400 gyorson elért hetedik helyével foglalkozott bővebben a bajaiak versenyzője. „Mivel a jövőben mindenképp szeretném csinálni ezt a számot, ezért egyértelmű volt, hogy indulok, más kérdés, hogy még sokat kell fejlődnöm ezen a távon, több erő kell hozzá, több edzés előtte – mondta Hosszú. – A száz vegyes jó volt, itt csak menni kell, ahogy a csövön kifér, különösebb taktikázásra nincs mód.”

Hosszú vasárnap is szerzett egy érmet, a győztes, 4:23,47 perces Európa-csúcsot elérő brit Hannah Mileytól mindössze 44 századdal maradt el, míg Jakabos 4:25,61 perces idővel csapott célba harmadikként 400 vegyesen.

A férfiaknál Cseh László is igazolta klasszisát: a két hosszabbik vegyesszám – a 200 és a 400 méter – megnyerését követően szombaton 200 pillangón parádézott. A táv első felében kivárt, majd nagyszerű hajrával simán győzött 1:52,11 perces idővel, pályafutása 16. rövid pályás Eb-aranyérmét is kiérdemelve. A finálé másik magyarja, Biczó Bence 1:53,64- gyel a negyedik lett.

„Szép győzelem volt, viszont az úszás még mindig nem az igazi. Ez még nem az a pillangó, amit én szeretek, a könynyed, robbanékony, laza és lendületes – mondta Cseh. – Persze, ennyi edzés után miért lenne más, de én már csak ilyen elégedetlenkedő típus vagyok. Az természetesen jó érzéssel tölt el, hogy érzem magamban az erőt, azaz hiába voltam hátrébb picit, amikor száznál fordultam, egyértelműen tudtam, nyerni fogok.”

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?