Trencséntől Trencsénig: először vesztett a DAC a MOL Arénában

A DAC odahaza 2:1-re kikapott a trencséni együttestől a labdarúgó Fortuna Liga 13. fordulójában.

A DAC odahaza 2:1-re kikapott a trencséni együttestől a labdarúgó Fortuna Liga 13. fordulójában. Ez volt a sárga-kékek első bajnoki veresége a tavaly novemberben átadott MOL Arénában (tíz győzelem és hat döntetlen után).

Egy hónapos szünet után játszott otthon bajnoki mérkőzést a DAC, amelyre telt ház (6616 szurkoló) előtt került sor. Marco Rossi vezetőedző Vidát kihagyta a kezdőcsapatból, helyette a védekező középpályás Ľuptáknak szavazott bizalmat, előretolt ékként a hórihorgas Malec kapott lehetőséget.

A meccs előtt a panamai válogatottal a vb-re kijutó Eric Davis megkapta a szeptember legszebb góljáért járó díjat.

Korai trencséni gól

A vendégek kezdtek jobban, s már a 4. percben vezetést szereztek: Ubbink átadása után Ricky van Haaren tizenhat méterről kilőtte a bal felső sarkot – 0:1. Ez volt a Dordrechttől érkezett 26 éves holland játékos második gólja a szlovák élvonalban. „Bevált az elképzelésünk, hogy bátor játékunkkal meglepjük a DAC-ot. Megérdemelten korai góllal nyitottunk” – szögezte le a meccs után Roman Marčok, a trencséniek edzője, s hozzátette, hogy a végeredmény a csallóköziek számára hízelgő.

A gól után is a vendégek irányították a játékot, középpályás soruk felülmúlta a hazaiak hasonló formációját. Nem ment a játék az irányító Kalmárnak, s ez meglátszott a hazaiak játékán. Ezúttal a két szélsőhátvéd is a megszokottnál kevesebbszer támogatta a támadásokat, összességében fáradtnak tűntek a hét közben kupameccset játszó dunaszerdahelyiek (szerdán a legerősebb összeállításban 5:1-re győzték le a IV. ligás mecenzéfi csapatot). A félidő közepén a kapura törő Janga elől Macej lábbal mentett. A 28. percben egyenlített az addig csupán egy lövésig jutó DAC: Malec fejese után a trencséni Lawrence súlyos hibát vétett, addig pepecselt a labdával, míg Pačinda lecsapott rá, és 12 méterről a hálóba lőtt – 1:1.

Ezután megjött a szurkolók hangja, és megélénkült a DAC játéka. Čmelík szólóját csak szabálytalanul tudták megállítani a vendégek, a szabadrúgást Davis nem sokkal rúgta fölé. A félidő végén a rendkívül veszélyes Janga került helyzetbe, de Šatka mentett.

Janga megelőzte Hukot

A szünet után is a trencséniek voltak aktívabbak. Marco Rossi Divkovicot küldte be Malec helyett, majd Aluku váltotta Čmelíket, akinek korábban volt egy lehetősége, ám Šemrinec kapus résen volt. Divkovic bejövetele lendített a DAC támadójátékán, a 18 éves csatárt felrúgták a tizenhatos előtt, ám Sedlák bíró sípja érthetetlenül néma maradt. Enyhe fölényben játszottak a hazaiak, ám a 70. percben mégis a vendégek lőttek gólt: Van Haaren baloldali beadása után Janga megelőzte Hukot, és a felső sarokba bólintott – 1:2. Ez volt Rangelo Janga tizedik találata a bajnokságban, ezzel Jakub Marešsel holtversenyben vezeti a mesterlövészek listáját.

„Hiába ugrottam fel egyszerre Jangával, a magas támadó hamarább ért labdához. Jól helyezett fejesét nem védhette Macej” – mondta lapunknak Tomáš Huk.

Ezután kitámadt a DAC, Pačinda betalált, de csak rövid ideig tartott a gólöröm, mert a partjelző lest jelezett. Zúgott a „Harcoljatok” és a „Mindent bele”, de Ljubicic, valamint Zsivkovics révén csak helyzetekig jutottak a vendéglátók.

Kimaradt vendégziccerek

A trencséniek a hajrában növelhették volna az előnyüket, ám három ziccert is elpuskáztak, Van Haaren már a kapust is elfektette, ám lövését a kapufa állította meg.

A DAC tíz győzelem és hat döntetlen után kapott ki bajnoki meccsen a MOL Arénában. Érdekes, hogy az újjáépített stadiont tavaly november 19-én éppen a trencséniek elleni meccsen avatták fel, amelyen 2:0-s hazai siker született.

„Kár, hogy megszakadt a közel egyéves hazai veretlenségi sorozatunk. Nagyon nehéz meccs volt, sajnos, a technikás trencséniek uralták a középpályát. 1:2-nél muszáj volt kockáztatnunk, így a meccs végén újabb gólokat kaphattunk volna” – jelentette ki Tomáš Huk.

Malec gólokat ígér

„Tudtuk, hogy a trencséniek technikás és gyors játékosokkal rendelkeznek, de arra nem számítottunk, hogy ők uralják majd a középpályát. Küzdöttünk, mindent kiadtunk magunkból, fantasztikus drukkereink űztek-hajtottak bennünket, de ezúttal ez is kevés volt. Rózsahegyről szeretnénk visszahozni az elvesztett pontokat” – mondta az Új Szónak a 24 éves Tomáš Malec, aki kérdésünkre, hogy miért maradnak el a góljai, így válaszolt: „Teljesen más felfogásban játszik a DAC, mint a korábbi csapatom. Idő kell, amíg összeszokom a társakkal. Keményen dolgozom, gólpasszaim már voltak, ma is adtam egyet, remélem, hamarosan elkezdem a gólgyártást.”

Rossi a bírót bírálja

„Nem kezdtük jól a meccset, a középpályán túl sok helyet és időt adtunk az ellenfélnek, és nem sikerült nyomás alá helyeznünk őket. Ennek ellenére a szünetig kiegyenlítettünk. A második félidőben az ellenfelünk épp akkor talált be, amikor mi a legjobb fázisunkban voltunk – értékelte a találkozót a nagyon idegesnek tűnő Marco Rossi, a DAC vezetőedzője. – Úgy vélem, a Divkovic ellen elkövetett szabálytalanságért járt volna nekünk egy szabadrúgás, Pačinda második találatánál pedig kérdéses, valóban lesen állt-e. A döntetlen igazságosabb lett volna. De ahogy azt már a szezon elején is mondtam, a trencséni csapat a Slovan és a zsolnai gárda mellett a bajnokság egyik legerősebb együttese.”

A DAC szombaton (18.00) Rózsahegyen lép pályára.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?