Tovább harcolna a Ferencváros, továbbjutna a Slovan

Dibusz.

A labdarúgó Európa-konferencialiga csoportkörének 5. fordulójában továbbra is az első két hely valamelyikének megszerzéséért küzd a Ferencváros és a Slovan is, míg a nagyszombati Spartak az első győzelmére hajt.

A Fradi csütörtökön 21 órától a szerb Csukaricski otthonában lép pályára, míg a Slovan 18.45-től a zöld-fehérek számára kellemetlen emlékeket felidéző feröeri Klaksvík vendége lesz. A Trnava 21 órakor saját közönsége előtt fogadja a bolgár Ludogorecet.

Kötelező győzelem

A Ferencváros az elmúlt években nyújtott jó nemzetközi teljesítményével eljutott oda, hogy a csoportkörben is vannak számukra olyan mérkőzések, melyeken elvárás lett a győzelem. Így van ez a Csukaricski ellen is, akiket Budapesten 3:1-re győztek le Sigér Dávidék. A zöld-fehérek ellen szól azonban, hogy legutóbbi három bajnokijukon csak egy pontot szereztek, ám a magyar bajnok az európai porondon rendre egy elszántabb, harcosabb arcát mutatja. A szerbek sincsenek jó formában, hiszen bár vasárnap 2:0-ra nyertek idegenben a Radnicski Nis ellen, ezt megelőzően három bajnokin is kikaptak, és bár csak egy góllal, de a Fiorentinától is vereséget szenvedtek.

Ami a továbbjutást illeti, négy veresége ellenére még a Csukaricski sem teljesen esélytelen, hiszen ha az utolsó két meccsen legyőzik az FTC-t és a Genket is, a Fiorentina pedig mindkét találkozóját megnyeri, a szerbek odaérhetnek a csoport második helyére. A ferencvárosiak helyzete viszont ennél jóval kedvezőbb, ám számukra is kulcsfontosságú lehet a győzelem, hiszen ha begyűjtik a három pontot és az olaszok legyőzik a genkieket, az utolsó fordulóban egy döntetlen is elég lehet a Fiorentina ellen Dibuszéknak a csoport második helyéhez.

A Fradi szerda reggel még a Népligetben edzett, majd egy közös ebéd után repülővel indult Szerbiába. A leskovaci Gradszki stadionban rendezendő mérkőzést az M4 Sport élőben közvetíti, a játékvezető a finn Mohammed Al-emara lesz, a VAR-szobában pedig a német Sören Storksé lesz az utolsó szó.

Elbűvölő környezetben

A pozsonyi égszínkékek már kedden útnak indultak a Feröer szigetekre, ahol azzal a Klaksvíkkal játszanak sorsdöntő meccset, amelyet szeptemberben hazai pályán hátrányból fordítva 2:1-re legyőztek. Ha a Slovan nyer, bebiztosítja a továbbjutását, de akár egy döntetlen is elég lehet, ha a csoport másik mérkőzésén a Lille nem szenved vereséget Ljubjanában. Erre utal a klub honlapján megjelent felvezető címe is: A döntőnk egy elbűvölő helyszínen.

„Nem szívesen játszok műfüvön. De felkészültünk, otthon is edzettünk már mesterséges talajon. A csapatunknak már sok fontos mérkőzés van a lábában, ez is egy lesz közülük. Úgy készülünk, mint egy döntőre, nyerni akarunk és bebiztosítani a helyünket a csoportban. Sokat elemeztünk, tudjuk, hogy pontokra van szükségünk. Nehéz lesz, egy speciális környezetben és nem tudhatjuk, mivel lep meg minket az ellenfelünk. Ezért a legfontosabb a teljes koncentráció lesz” – nyilatkozta a Slovan védője, Guram Kasja, aki arra is kitért, szerdán reményei szerint lesz idejük megcsodálni a különleges feröeri tájat.

A Klaksvík hazai pályán legutóbbi kilenc európai tétmérkőzésén nem szenvedett vereséget, legutóbb 2021 júliusában a lett RFS nyert a szigetországiak otthonában 3:2-re. A félamatőr csapat a Ferencváros mellett legyőzte többek között a norvég Bodö/Glimtet és Moldét is.

A találkozót, melyet az RTVS Šport élőben közvetít, az észt Kristo Tohver vezeti, a VAR előtt pedig a dán Jonas Hansen ül majd.

A becsületgyőzelemért

A továbbjutásról már nem is álmodozhatnak Nagyszombatban, így a Spartak már csak abban bízhat, hogy hazai pályán meglepi bolgár ellenfelét. Erre viszont a két csapat első meccsét látva kicsi az esély, hiszen a Ludogorec 4:0-ra győzött hazai pályán a szlovák bajnokság bronzérmese ellen.

„A pontrúgások most jól mennek a csapatnak. Nagyon koncentrálunk az ilyen helyzeteknél, és sokat is gyakoroljuk őket a meccsek előtt – nyilatkozta a Podbrezová elleni 2:1-es siker után Marián Hodulík, a csapat másodedzője, utalva arra, hogy mindkét góljukat rögzített helyzet után szerezték. – Biztosan más mérkőzés lesz, mint az első volt. Várjuk, hogy telt ház előtt jobb eredményt érjünk el, mint szeptemberben. Úgy gondolom, hogy európai téren már több tapasztalatunk van, mint akkor volt, és a három meccsen megszerzett rutinunkat kihasználhatjuk akár a pontrúgásoknál is” – tette hozzá a szakember, aki bízik benne, hogy harmadik hazai meccsüket sikerül megnyerniük.

A találkozót a cseh Sport 1 közvetíti majd, a játékvezető a lett Vitalijs Spasjonnikovs, a videóbíró a spanyol Cesar Soto Grado lesz.

Érdekes

EKL, csoportkör, 5. forduló

A csoport – 18.45: Klaksvík–Slovan, Olimpija Ljubljana–Lille.

F csoport – 21:00: Csukaricski–Ferencváros, Fiorentina–Genk.

H csoport – 21.00: Trnava–Ludogorec; Nordsjaelland–Fenerbahce.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?