Tour: Peter Sagan nyerte a harmadik szakaszt

Longwy.

Longwy. Pályafutása nyolcadik etapgyőzelmét aratta a Tour de France-on a Bora-Hans-grohe szlovák kerekese a tegnapi, harmadik szakaszon.

A Verviers-ből Longwyba vezető közel 213 kilométeres szakasz jellegéből adódóan a tavaszi egynapos klasszikusok menői készülhettek a legnagyobb győzelmi eséllyel az etapra. A Belgiumból induló, Luxemburgon át vezető és végül Franciaországban véget érő szakasz a hajrában egy 1,6 kilométeres emelkedőt tartogatott a mezőny számára.

A rajt után nem sokkal néhány biciklis meglógott a mezőnytől, ám a Sky, a Quick-Step és a Bora csapatok nem engedték túl nagyra nőni az előnyüket. Az élen állók személye elég gyakran változott – egy ideig Juraj Sagan is vezette a versenyt –, de a hajrára már a teljes mezőny együtt érkezett. A sprintbefutót 300 méterrel a cél előtt indították az élmenők. Peter Sagan kivágott Richie Porte mögül, az élre állt, de egy pillanatra gondja akadt az egyik pedáljával. Az alig észrevehető megakadást és lendületvesztést az ausztrál Michael Matthews és az ír Daniel Martin próbálta meg kihasználni, de Sagan egy kevéssel előttük rúgta célba a kerékpárját, így előbbieknek meg kellett elégedniük a második és a harmadik hellyel.

„Szeretném megköszönni a csapatnak az egész szakasz során végzett kitűnő munkáját – nyilatkozta a célban Sagan, aki a korábbi években sokszor panaszkodott arra, hogy akkori csapatai eléggé magára hagyták őt az etapokon. – A vége nagyon nehéz volt, a BMC kerekesei keményen nyomták. A vasárnapi szakaszhoz hasonlóan most is 300 méter volt hátra, mikor az élre keveredtem, ekkor kirúgtam a lábam a pedálból, és már kérdeztem is magamban, hogy megint mi történik? De végül minden jóra fordult, bár Matthews majdnem megelőzött a legvégén. Nagyon boldog vagyok, és sokra tartom ezt a győzelmet.”

Sagannak ez volt idén az első, összességében pedig a nyolcadik elsősége a Tour de France-on. A 27 éves szlovák sztár 35. alkalommal állhatott fel dobogóra a francia kerékpáros-körversenyen.

A szakasz gyorsasági részhajrája kevésbé volt sikeres számára, a prémiumot bezsebelő Mark Cavendish-sel nem tudta felvenni a versenyt, helyette André Greipellel csatázott nagyot, akivel kisebb kontaktusba is kerültek. Sagan végül hat pontot szerzett a zöld trikóért folytatott különversenyben.

A Tour összetett versenyében a brit Geraint Thomas megtartotta az első helyét, míg mögé csapattársa, Chris Froome lépett fel a dobogó második fokára. (ot, TASR)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?