Tour de France – Philipsen idei negyedik diadala

Jasper Philipsen

A belga Jasper Philipsen idei negyedik diadalát aratta szerdán a Tour de France országúti kerékpáros körversenyen, a 11. szakasz után összetettben továbbra is a címvédő Jonas Vingegaard áll az élen.

A Clermont-Ferrand és Moulins közötti 179,8 kilométer útvonala előrevetítette, hogy mezőnyhajrá fog dönteni az etapsikerről, mert mindössze három kisebb emelkedőt kellett leküzdenie a mezőnynek. Háromfős szökevénycsoport próbálkozott meglepetést okozni, de igazán messzire nem tudtak meglépni, előnyük sosem érte el a 3 és fél percet. Legtovább az olasz Daniel Oss tartott ki, de őt is utolérték 14 kilométerre a céltól.

A mezőnyhajrában annak ellenére nem volt meglepetés, hogy a pontversenyben éllovas Philipsen ezúttal nem kapott igazán jó felvezetést a társaitól, az Alpecin-Deceuninck zöld trikósa így is gyorsabbnak bizonyult a többi sprinternél, azaz idén már negyedszer ünnepelhetett a francia körversenyen.

A dán címvédő, Jonas Vingegaard továbbra is 17 másodperces előnnyel vezet a kétszeres győztes szlovén Tadej Pogacar előtt.

Eredmények:

11. szakasz, Clermont-Ferrand – Moulins, 179,8 km:

1. Jasper Philipsen (belga, Alpecin-Deceuninck) 4:01:07 óra
2. Dylan Groenewegen (holland, Jayco-AlUla) azonos idővel
3. Phil Bauhaus (német, Bahrain Victorious) a.i.

Az összetett élcsoportja:

1. Jonas Vingegaard (dán, Jumbo-Visma) 46:34:27 óra
2. Tadej Pogacar (szlovén, UAE) 17 másodperc hátrány
3. Jai Hindley (ausztrál, BORA-hansgrohe) 2:40 perc hátrány

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?