Tóth Gergely a két métert ostromolja

Tóth Gergely

Tóth Gergely másodikos gimnazista a pozsonyi Duna utcai iskolában. S közben atletizál. Immár hatszoros korosztályos magasugróbajnok. A minap a juniorok mezőnyében fedett pályán volt aranyérmes 192 centivel. 
 

„Elég jól ment a versenyzés, már a bemelegítésnél átvittem a 185 centit, aztán minden magasságot elsőre teljesítettem, csak a 192-t másodikra. És a 196 centiméteren is átjutottam a léc fölött, de a sarkammal levertem – tért vissza a legutolsó bajnoki diadalára a tizenhét éves diák, akit a pozsonyi Slávia STU-ban Vladimír Bezdíček edz. – Többre számítottam, arra, hogy a két méter közelébe kerülök. Bajnoki címemet megvédtem, és egyénit akartam ugrani, ami ezúttal nem sikerült.”


Gergely legjobb teljesítményét január 12-én érte el a bécsi fedett pályás viadalon, ahol 193 centis egyéni csúccsal győzött. „Az volt az első idei versenyem. Amellett, hogy az osztrák fővárosban volt a legnagyobb eddigi érvényes ugrásom, két reményteljes kísérletem is összejött a 196 centis magasságon. Egyszer már át is jutottam rajta, a szőnyegen feküdtem, amikor leesett a léc. Ott próbálkoztam először a két méterrel, nem sikerült átvinnem, de egész jó kísérlet volt, utána még az edzőm is megdicsért.”


Gergely elindult a felnőttek mezőnyében is a fedett pályás országos bajnokságon: hatodik lett 190 centivel.
 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?