Tóth és Sáfár győzelme

Pozsony. Izgalmas küzdelmeket hozott a hétvégi nemzetközi kicbox-viadal, bár az ígéretekkel ellentétben végül csak Csehország és Szlovákia versenyzői léptek ringbe. A szlovákiai magyar sportolók kitettek magukért, Sáfár Zoltán és Tóth László révén két aranyérmet szereztek.

Pozsony. Izgalmas küzdelmeket hozott a hétvégi nemzetközi kicbox-viadal, bár az ígéretekkel ellentétben végül csak Csehország és Szlovákia versenyzői léptek ringbe. A szlovákiai magyar sportolók kitettek magukért, Sáfár Zoltán és Tóth László révén két aranyérmet szereztek.

A PKO sportcsarnokában családias hangulatban zajlottak a négy kategória (a light kontakt, a full kontakt, a stop semi-kontakt, és a combra tartó rúgást is engedélyező low-kick) mérkőzései. A kemény ütések (nem ritkán kiütések) kedvelői a full kontakt, a fordulatos csaták hívei a nyilvános pontozásnak köszönhetően könnyen követhető és látványos semi-kontakt összecsapásokon tapsolhattak, s a komoly erőnlétet igénylő light kontakt is elnyerte a nézők tetszését.

Peter Onuščák, a szlovák kickbox válogatott és a csapatversenyben második helyet megszerző Steel Trans Košice edzője pozitívan értékelte a rendezvényt: „A Slovak Open egyelőre még keresi a helyét a nemzetközi versenynaptárban, szeretnénk, ha egyszer olyan rangra emelkedne, mint a prágai Czech Open A verseny célja, hogy itthon is jobban megismerjék a kickboxot, amely Szlovákiában a legsikeresebb nem olimpiai sportág.” Több ország is jelezte részvételét a viadalon, ám végül mégsem jöttek el Pozsonyba. Onuščák szerint azonban ez csak részben mutatkozott meg a rendezvény színvonalán: „További külföldi csaatokra is számítottunk, ám mivel a sportág élvonalába tartozunk, nélkülük is színvonalas összecsapásokat láthattunk.”

Érdekesebb eredmények: Light kontakt, 70 kg: 1. Tóth László (Steel Trans Košice). Full kontakt, 64 kg: 1. Sáfár Zoltán (Dragon Žitný ostrov). (bt)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?