Történelmi siker a Partizan bejutása a csoportkörbe

Belgrád |

<p>Nem fukarkodtak a történelmi jelzővel a szerdai belgrádi lapok, miután előző este a Partizan kiejtette az esélyesebb belga Anderlechtet - Juhász Roland együttesét - és bejutott a labdarúgó Bajnokok Ligája (BL) csoportkörébe.</p>

A Partizan "történelmi hőstettet" hajtott végre azzal, hogy a klub történetében másodszor bejutott az európai elitbe - írta a Press című bulvárlap.

A Danas szerint a történelem ismétli önmagát; ahogy hét éve, Lothar Mattha:us irányításával a Newcastle ellenében a St. James Parkban, ugyanúgy kedd este is idegenben, hosszabbítás és tizenegyesrúgások után jutott be a belgrádi fekete-fehér klub a BL csoportkörébe. A lap megemlíti, hogy a Partizan e "csodálatraméltó" sikert "a BL-résztvevők zöméhez és a búcsúztatott Anderlechthez képest nevetségesen alacsony költségvetéssel", ráadásul két kulcsjátékosa, a Bundesligában is megfordult, korábbi portugál U21-es válogatott Almami Moreira és a kedd esti brüsszeli visszavágón megsérült, 37-szeres szerb válogatott veterán Sasa Ilic nélkül érte el.

Az újságok egyöntetűen a két gólt szerzett brazil csatárt, Cléót nevezték a mérkőzés hősének, igaz, a Blic megjegyezte, a Partizan a "fenomenális" dél-amerikai mellett leginkább a szerencsének köszönheti a továbbjutást. A Politika szerint ugyanakkor a szerb csapat erőnléttel és lelkileg is bírta a "rendkívüli terhelést". A belgrádi 2-2 után Brüsszelben is ez az eredmény született, majd a vendégek büntetőkkel jutottak tovább.

A mérkőzés lefújása után, éjfél körül Belgrád központját elözönlötték a Partizan szurkolói, sokan kocsiba ültek, és éktelen dudálás közepette spontán felvonulást rendeztek, mások trolibuszok tetejére másztak föl, ott lengették a hatalmas fekete-fehér zászlókat. A legkitartóbb néhány száz fanatikus hajnalban a belgrádi repülőtéren várta a Brüsszelből hazaérkező csapatot.

A lapok nem mulasztják el megemlíteni, hogy a BL-csoportkörbe való bejutásért 7,1 millió euró folyik be a Partizan kasszájába, ehhez jön még a tv-közvetítési jogokból, a jegyeladásból és az esetleges új szponzori szerződésekből származó bevétel, illetve az esetleges pontszerzések után járó juttatás, döntetlenért 400 ezer euró, győzelemért ennek a duplája. A szerb klub játékosainak is busás, fejenként 40 ezer eurós prémium üti a markát.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?