Történelmi nádszegi focisiker

Nádszeg/Budapest |

<p>Történelmi siker – hangzott el többször is Nádszegen, amikor a Kárpát-medencei Összmagyar Nemzeti Diákbajnokság győztes labdarúgócsapatát köszöntötte az önkormányzat és a helyi iskolák vezetősége.</p>

A küzdelemsorozat legjobbjának a nádszegi Szépe Jánost választották.

A nádszegi falunapon már mindenki focilázban égett, a helyiek már tudták, hogy az iskola focicsapata másnap, június 26-án délután döntőt játszik a Kárpát-medencei Összmagyar Nemzeti Diákbajnokságon a szerbiai Magyarkanizsa csapatával az Albert Stadionban. A fiúk a meccset 4:3 arányban büntetőkkel nyerték meg. „Még májusban neveztünk be a versenyre, amely szlovákiai selejtezőkkel kezdődött. Ezeket megnyertük, így jutottunk ki a magyarországi elődöntőre, ahol a horvátországi Kórógy és az erdélyi Nyárádszereda csapatát győztük le. Ez egy rendkívül sikeres korosztály, minden viadalon nagyon jó eredményt értünk el. Igyekeztem a 1996 után születettek közül minden posztra a legjobb játékost kiválasztani, voltak hatodikosok és kilencedikesek egyaránt. Talán ilyen jó csapatot már soha nem sikerül összeállítanunk. Négy játékosunk a galántai, egy pedig a dunaszerdahelyi együttest erősíti” – szögezte le Szabó Ferenc pedagógus, a diákok felkészítője.

„Felejthetetlen élmény volt, és nagyon biztató, hogy rengeteg szurkoló jött Nádszegről, busszal, autókkal a döntőre. Életem egyik legszebb napja volt. Eddig is tudtam, hogy a focival szeretnék komolyan foglalkozni a jövőben, viszont ez a siker rendkívül motivál, és még jobban fogok igyekezni” – mondta lapunknak Szépe Jani, kilencedikes végzős tanuló, a bajnokság legjobb játékosa, akinek öccse szintén tagja volt a sikercsapatnak. Szüleitől megtudtuk, az, hogy Jani Galántán focizik semmiképpen sem jelent nekik terhet, szívesen hozzák-viszik a gyerekeket a heti három edzésre, más szülőkkel felváltva, hétvégén pedig a meccsekre. „Ez a minimum, amit egy szülő megtehet a gyerekéért, azért, hogy a fia jól érezze magát, sikerélménye legyen. Most sokszorosan visszakaptuk a fáradozásokért a jutalmat, minden szülőnek ilyen élményt kívánok, amit mi ott Budapesten a győzelem után átéltünk” – hangsúlyozta Szépe Edit, Jani és Attila édesanyja.

A fogadáson a helyi polgármester, Juhos Ferenc emléklapokat adott át a csapatnak és focirajongó lévén Nádszeg hírének öregbítésére buzdította a gyerekeket. „Éljetek a sportnak, ha a játékkedv szenvedéllyel ötvöződik, akkor nagyon szép eredményekre lesztek képesek” – köszöntötte a futballistákat Gál Gábor parlamenti képviselő.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?