Történelmet írtak a somorjaiak

<p>Privigye/Somorja/Bős/Ko-márom. Mindkét fogásnemben Privigyén zajlott a felnőttek országos egyéni bajnoksága, melyen a kötöttfogásúak mezőnyében csapatbajnoki elsőségükkel kimagasló sikert értek el a somorjai Gladiátor birkózói.</p>

ÁGH ISTVÁN

A bányászvárosban előbb szabadfogásban küzdöttek az érmekért a résztvevők. Ebben a fogásnemben a dél-szlovákiai klubok versenyzői közül a bősi Kovács Attila szerzett bajnoki aranyérmet. Ugyancsak a dobogó legfelső fokára került a pozsonyi Dunajplavba színeiben birkózó, de csallóközi gyökerekkel rendelkező Ollé Róbert és a somorjai Jozef Jaloviar.

Kötöttfogásra szakosodtak, szokásukhoz híven ezúttal is taroltak a dél-szlovákiaiak. A somorjaiak két bajnoki elsőséggel, valamint további három dobogós helyezéssel igazolták, hogy beérett sokéves munkájuk gyümölcse. „Klubunk újkori történelmének legnagyobb sikereként értékelem a védenceink privigyei éremtermését. A töretlen fejlődést, a szakmai munka színvonalát, versenyzőink rátermettségét bizonyítja, hogy a diákoktól kezdődően az összes korosztályban csapatbajnoki elsőséget szereztünk. Figyelmet érdemel, hogy két országos bajnokunk, Simon Krisztián és Ahmeti Juszuf juniorként szerzett elsőséget a felnőttek mezőnyében. Bevallom, nem számítottam ilyen remekbe szabott sikerekre. Említésre méltó Író Imre helytállása, aki tíz év kihagyás után ezüstéremmel került újra a figyelem fókuszába” – summázta övéik parádés teljesítményét Horváth István, a somorjai Gladiátor birkózóklub főedzője, aki jó érzéssel nyugtázta, hogy egykori tanítványai (Soós Tamás, Horváth Denis), immár besztercebányai színekben, is újabb éremmel gyarapították gyűjteményüket.

„Nem tagadom, kötöttfogásban is elsőséget vártam Kovács Attilától, aki egy nyitrai fiútól szenvedett vereséget. Attila mentségére szolgál, hogy a délelőtti összecsapások során vállsérülést szenvedett, nem tudta megismételni a szabadfogásban nyújtott teljesítményét” – kommentálta védencük megingását Meton Krisztián, a bősi birkózóklub elnök-főedzője.

Kovácshoz hasonlóan mindkét fogásnemben megvillantotta tudását a komáromi Spartacus birkózóklub fiatal edzője, Csóka Krisztián. „Szabadfogásban az ötödik helyen zárt, kötöttfogásban pedig csupán a válogatott-kerettag Soós Tamás tudta trénerünket legyőzni” – büszkélkedett Kúr Károly, a komáromi Spartacus birkózóklub elnöke.

A bányászvárosban megrendezett viadalon egyébként egy marcelházai és két rimaszombati birkózó is érmes helyezést produkált.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?