Tomori ígéri, fegyelmezett lesz

<p>Kiélezett helyzetekben korábban néhányszor eldurrant az agya, a két évvel ezelőtti Eb-n bejárta a világsajtót a kép, amelyen a középső ujját mutatja a játékvezetőnek. Tomori Zsuzsanna a magyar–horvát közös rendezésű női kézilabda Európa-bajnokságon azonban már nem engedheti meg magának a kirohanásokat .</p><p>Az együttes új csapatkapitányával a válogatott sajtótájékoztatóján beszélgettünk.</p>

BŐD TITANILLA

Ön lett a válogatott új csapatkapitánya, mit jelent önnek ez a tisztség?

Nagyon örülök neki, számomra ez nagyon pozitív dolog, és még nagyobb önbizalmat is ad. Bízom benne, hogy tudom vezetni ezt a csapatot, úgyhogy állok elébe!

A múltban néhány mérkőzésen elég hevesen reagált. Most megpróbálja visszafogni magát?

Abszolút! Próbálok felelősségteljesen, komolyan viselkedni. Azon leszek, hogy azok az érzelmek, amelyek el szoktak vinni, most ne hozzanak ki a sodromból. Szeretném, ha mindenki fegyelmezetten kézilabdázna, hogy csak egymásra figyeljünk, ne a körülményekre, és ha esetleg jön egy mélypont, akkor ne omoljunk össze, hanem fogjunk össze, menjünk tovább, csináljuk a dolgunkat.

Görbicz Anita nem lesz ott a pályán, de itt van a csapattal tanácsadóként. Milyen az együttműködésük?

Nagyon jó, örülök neki, hogy itt van. Számomra és az egész csapat számára nagy segítséget jelent. Nem tud pályára lépni, de akkora tudása van, hogy ezt kívülről is át tudja adni.

A 18-as keretben hat olyan fiatal játékos szerepel, akinek ez az Eb lesz az első világversenye.

Egész jól beépültek, ők lehetnek a meglepetésemberek ezen az Európa-bajnokságon. Bízom benne, hogy élnek ezzel a lehetőséggel, mi csak biztatni tudjuk őket, hogy sikerüljön nekik.

A hazai pálya előnyt jelent, vagy a nagyobb elvárások miatt nagyobb nyomást?

Egy kicsit nagyobbak az elvárások, de mindenképpen erőt ad, hogy itthon játszunk. Ha esetleg lesznek hullámvölgyek, remélem, a szurkolók mellénk állnak. Egy játékos sokkal könnyebben átlendül a holtponton, ha kívülről is hallja a biztatást.

Két éve kevesen számoltak azzal, hogy a magyar válogatott éremmel tér haza a szerbiai kontinensviadalról, végül szenzációs bronzérem lett a vége. Meg lehet ezt védeni, sőt, akár fokozni?

Hat–hét csapat juthat oda a csúcsra, nincs egy kiemelkedő válogatott. Csak akkor lehet esélyünk, ha tényleg csapatként működünk.

Az alapcsoportban Oroszországgal, Lengyelországgal és Spanyolországgal találkoznak. Melyik lesz a legnehezebb meccs?

Úgy gondolom, hogy a spanyolok elleni. Szerintem orosz, lengyel, spanyol az erősorrend, úgyhogy jól jött ki, hogy nehézségi sorrendben követik egymást az ellenfelek. Az oroszokat mindenképpen meg kell vernünk, és vagy a lengyelekkel, vagy a spanyolokkal ki-ki meccset fogunk játszani a csoportelsőségért.

Mi a magyar válogatott legnagyobb erőssége?

A csapategység.

S mi a gyengéje, min kell még esetleg javítani?

A védekezést kell jobban összeraknunk, de olyan nagyon-nagyon gyenge pontja nincs a magyar válogatottnak.

Milyen a közös munka Németh András szövetségi kapitánnyal, aki tavasszal vette át a csapat irányítását?

Andrást már mindenki régóta ismeri, engem ő hívott meg először a válogatottba. Nem volt kérdés, hogy megvan az összhang a játékosok és az edző között.

Kapott tőle valamilyen speciális instrukciót az Eb előtt?

Nem, csak azt közölte, hogy én lettem a csapatkapitány, úgyhogy megköszöntem neki, hogy rám gondolt.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?