Tomic és Djordjevics marad

Egy név híján véglegessé vált a komáromi férfi-kosárlab-dacsapat kerete, amellyel az Eurovia SBL ezüstérmese az Alpok–Adria-kupában is újra bizonyítana.Hatan maradnak, heten valószínűleg kicserélődnek – egy név híján teljessé vált a napokban a komáromi férfi-kosárlabdacsapat kerete.

Egy név híján véglegessé vált a komáromi férfi-kosárlab-dacsapat kerete, amellyel az Eurovia SBL ezüstérmese az Alpok–Adria-kupában is újra bizonyítana.

Hatan maradnak, heten valószínűleg kicserélődnek – egy név híján teljessé vált a napokban a komáromi férfi-kosárlabdacsapat kerete. A 2017/2018-as idénynek is Richard Ďuriš vezetőedző irányításával vág neki az MBK Rieker Com-therm gárdája. A fiatal tréner két nagyon fontos húzóemberére, Boban Tomicra és Vuk Djordjevicsre továbbra is számíthat, rajtuk kívül Matúš Jurčina, Matej Marchyn, Patrik Petrovský és Kürthy Igor maradt Komáromban.

„Két kosaras érkezik Svitről, a szlovák válogatott Boris Belavý és korábbi játékosunk, Sasa Jankovic. Az Interből megegyeztünk Lukáš Hofericával, a lévaiaktól pedig Jozef Vojtek csatlakozik hozzánk. Visszatér a csapathoz a legutóbb Handlován szereplő Ladislav Stojanov. Egyelőre egy légióst igazoltunk, a horvát center, Mise Diminic az olasz Liernában játszott az elmúlt idényben – ismertette lapunkkal a kosarasok névsorát Paulík József, a komáromiak menedzsere. – Az amerikai Langston, Cobb párossal nem számolunk, viszont kapcsolatban vagyunk egy szintén tengerentúli szélsővel, aki legutóbb Magyarországon szerepelt. Az eddigi csapatkapitányunkkal, Sinisa Biliccsal és Filip Haladával egyelőre nem tárgyalunk.”

Boris Bojanovský a lévaiak ajánlatára bólintott rá, Andrej Kuffa és Roman Vido pedig a Karlovkában folytatja, ahol civil foglalkozásuk mellett félprofi státusban fognak kosárlabdázni.

A szeptember végén rajtoló bajnokságban ezúttal csak tíz csapat indul, az újonc zsolnaiak mellett ugyanis két gárda is visszalépett: Nyitrán és Losoncon egy évig biztosan nem lesz felnőttcsapat. „Sajnos nem jó a tendencia a bajnokságban, az utóbbi években olyan jelentős klubok tűntek el a kosarastérképről, mint a bazini, a trencséni vagy a besztercebányai. A Nitra és a Lučenec is korábbi bajnokcsapatok, még ha nem is a közelmúltból, kár értük” – szögezte le Paulík.

Így a négykörös alapszakasz 36 fordulós lesz az eddigi 44 helyett, a csapatoknak pedig több lehetőségük lesz a gyakorlásra – vagy akár a nemzetközi kupaszereplésre. „Az Alpok–Adria-kupa szervezői felkértek a szereplésre, de mint címvédő valahol kötelességünk is részt venni. Információim szerint több hazai csapat is fontolgatja az indulást, és úgy hírlik, hogy magyarországi gárdákkal is bővül a sorozat. A szlovákiai kosárlabdának csak jó, ha minél többen ott vannak a nemzetközi színtéren, mert ennek köszönhetően érezhetően jobban jegyzik az országot európai szinten” – zárta mondandóját Paulík, hozzátéve, a nyári felkészülés kezdetét még nem pontosították.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?