Tomi Kid: KO-t kaptam

<p>A bokszoló Kovács Kid Tamás csak hatodik lett a galántai polgármesterjelöltek versenyében. A szombati önkormányzati választásokon több egykori és jelenlegi sportoló is megmérettette magát.</p>

ÚJ SZÓ-ÖSSZEÁLLÍTÁS

Szlovákiai körkép a teljesség igénye nélkül.

„A politika nem boksz”

Tomi Kid nemrég sikeres címmeccset vívott Hamza Wandera ellen, amely akár a búcsúja is lehetett volna a profi ökölvívástól. „Ha győzök a választásokon, nem fogok többet bokszolni” – jelentette ki lapunknak a 37 éves öklöző még a választások előtt.

A galántai szavazók azonban úgy döntöttek, inkább sportolóként szeretnék látni a továbbiakban is Tomi Kidet, aki a hatodik, utolsó helyen végzett a polgármesterjelöltek közül. „Az önkormányzati választásokon egészen érdekes dolgokat élhettem meg, de már nem foglalkozok ezzel. A politika nem boksz. Levonhatom a következtetést, hogy a választásokon KO-t kaptam. Az égiek eldöntötték, hogy másfele fog vezetni az utam – kommentálta az eredményt Facebook-oldalán Tomi Kid, aki azt továbbra sem árulta el, mire készül a bokszszal kapcsolatosan. – Megint sokkolni fogom Szlovákiát, és olyan dolgot viszek véghez, amiről senki sem álmodott.”

Hokisok előnyben

Képviselőjelöltként alighanem Kidnek is nagyobb esélye lett volna, amit két másik aktív sportoló példája is mutat. Tomáš Straňovský, az érsekújvári Štart extraligás férfi-kézilabdacsapatának 34 éves tagja és Arne Kroták, a poprádi élvonalbeli jégkorongcsapat 42 éves veteránja is képviselői mandátumot szereztek szülővárosaikban.

A hoki szlovákiai népszerűségét több egykori játékos is kiaknázta: a kassaiakkal három bajnoki címet szerzett René Pucher Eperjesen, az aktív pályafutását egyaránt tavaly befejező Miroslav Lažo Szakolcán, Ladislav Čierny pedig Zólyomban lett képviselő. (Pucher és Čierny ráadásul már az előző választási időszakban is a tesületek tagjai voltak.)

Moravčík is bejutott

Az edzők közül a lévai Patrióták kosarasait irányító Ladislav Lutovský is aktívan részt vehet az önkormányzat munkájában a következő négy évben, csakúgy, mint a korábban Rózsahegyen és Aranyosmaróton edzősködő futballsztár, Ľubomír Moravčík Nyitrán.

Az egyes sportklubok működéséhez általában a települések is hozzájárulnak, így természetes, hogy az egyesületek menedzserei (és sok esetben mindenesei) képviselőként is igyekeznek meggyőzni társaikat a sport fontosságáról. Tóth Mihály Érsekújvárban (jégkorong), Miskovics György Naszvadon (kézilabda), Martin Kalnický pedig Turócszentmártonban (jégkorong) próbálhat javítani a sportolási feltételeken, de mandátumhoz jutott a szlovák férfi-vízilabdaválogatott korábbi szövetségi kapitánya, Ondrej Gajdáč (Komárom) vagy az egykori olimpiai döntős kenus, Orosz Csaba (Somorja) is. (ot)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?