Többet ér a BL-győzelem a vb-aranynál

Zinedine Zidane 2002 tavaszán-nyarán vitathatatlanul a világ elsőszámú labdarúgója, ezt a pozícióját május 15-én, a glasgow-i Hampden Parkban a BL-döntőn a Leverkusennek rúgott álomszép bombagóljával erősítette meg.

Hányasra értékelné Zinedine Zidane-t, a futballistát egy 1-től 10-ig terjedő skálán?
Hetesre.

Zinedine Zidane 2002 tavaszán-nyarán vitathatatlanul a világ elsőszámú labdarúgója, ezt a pozícióját május 15-én, a glasgow-i Hampden Parkban a BL-döntőn a Leverkusennek rúgott álomszép bombagóljával erősítette meg.

Hányasra értékelné Zinedine Zidane-t, a futballistát egy 1-től 10-ig terjedő skálán?

Hetesre.

Amikor tavaly nyáron otthagyta Olaszországot, kissé fáradtnak tűnt, talán szüksége volt a környezetváltásra. Nehéz volt megszoknia Spanyolországot?

Egy hónap elegendő volt. Ma már magam mögött érzem a klub, a szurkolók s a társaim támogatását. Bátran mondhatom, hogy boldog ember vagyok Spanyolországban.

Szereti a tésztát (a spanyol szlengben a „pasta” szó tészta mellett pénzt is jelent)?

Mármint azt, amit megeszünk? Persze, hogy szeretem! Olaszországban az volt a kedvenc ételem. Spanyolországban meg a rizst imádom. Az evésen kívül imádom a Forma–1-et, a teniszt, viszont a számítógépekkel ki lehet kergetni a világból.

A bírókról mi a véleménye?

Nekik kellene megakadályozni az olyan borzalmas durvaságokat, mint például amit a Depor–Manchester meccsen elkövettek Beckhammel szemben. A játékvezetőnek lenne az a dolga, hogy megvédje a labdarúgót.

Nyilván különleges örömet jelentett, hogy a bemutatkozó mérkőzésén gólt rúgott a Nou Campban a Barcelonának...

Dehogyis. Ez is csak egy gól volt, ugyanolyan gól, mint amit például a Villarrealnak rúgtam.

De gyermekként nem a Barcelonának szurkolt?

Nagyon szerettem a Barcát, ezt nem is tagadom. De ez akkor volt, most pedig csakis a Madridot szeretem.

Mit szeret jobban: gólt rúgni vagy mással gólt rúgatni?

Gólt rúgni. De ha azt kérdezi, hogy mit választanék: egy gólt vagy két gólpasszt, akkor az utóbbi mellett voksolnék.

A vb-n megmutatja Raúlnak, hogyan kell aranyat nyerni. Amikor Figótól megkérdezték, hogy a Madridnak drukkol-e, ő azt válaszolta: nem, Portugáliának.

Én meg azt, hogy Franciaországnak. Nézze, gyermekkorom óta mindenhol a Real Madridról hallottam, amikor a futball szóba került. 1998-ban a saját bőrömön tapasztaltam, mit jelent ez a két szó, amikor a Juventusszal kikaptunk a Madridtól a Bajnokok Ligája döntőjében. Akkor semmi pénzért sem lettem volna a Real Madrid játékosa. Persze nagyon fájt, hogy nem volt még BEK-, illetve BL-győzelmem. Most viszont már van.

Világbajnoki aranyérmet előbb szerzett...

Éppen ezért mondom, hogy ha választanom kellett volna az idei BL-győzelem és a távol-keleti világbajnokság megnyerése között, akkor az előbbit választottam volna.

Raúl megmutatta az utat a BL megnyeréséhez, hiszen korábban már kétszer végigment rajta.

Én pedig meg tudom mutatni neki az utat a világbajnoki cím felé...

Kiket tart a Real legjobb játékosainak?

A nagyágyúkat most nem sorolom, velük úgyis nap nap után foglalkoznak. Viszont itt van Claude Makelele, aki szenzációs idényt tudhat maga mögött. Claude a csapat oszlopos tagjává nőtte ki magát. És McManaman is remek labdarúgó. Eriksson meg fogja bánni, hogy nem számol vele a világbajnokságon.

Nem lesz fáradt a világbajnokságon? Hiszen az egész szezont megállás nélkül végigfutballozta a Real Madriddal és a francia válogatottal...

Nem vészes. Ugyanolyan lesz ez is, mint a legutóbbi világbajnokság volt. Lesz előtte pár nap pihenőnk, aztán edzünk, edzünk, majd játszunk, játszunk. Egy hónap alatt lesznek hullámvölgyek és hullámhegyek, remélem, utóbbi a döntő napjára esik majd. Őszintén szólva sohasem éreztem még ilyen jól magam fizikailag, mint most (az interjú a mostani sérülése előtt készült – a szerk. megj.). Különben azért sem félek a világbajnokságtól, mert a francia válogatott erősebb, mint kettő vagy négy éve volt. Márpedig 1998-ban és 2000-ben is aranyérmesek voltunk. A fiatalok, mint például Thierry Henry és David Trezeguet, beértek, s olyan ifjú tehetség jelentkezett, mint egy másik csatár, Djibril Cissá az Auxerre-ből. Ő egyenesen lenyűgöző.

Mit érzett a Bajnokok Ligája-döntő után?

Hogy milyen jó, hogy vége van! És milyen jó, hogy Iker Casillas nálunk véd! Nélküle nem is tudom, mi lett volna.

Kinek ajánlja pályafutása első BL-trófeáját?

Az egész világnak.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?