Több mint 112 millió forint jutott a magyar kluboknak

Genf |

<p>A legjobban "fizetett" magyar csapatként a Videoton 142 558 eurót kapott az Európai Labdarúgó Szövetségtől (UEFA), amely a nyári, lengyel-ukrán rendezésű Európa-bajnokságon, illetve annak selejtezőin szerepelt játékosok részvétele alapján kompenzálta a klubokat.</p>

Az UEFA hivatalos honlapjának keddi beszámolója szerint a magyar klubok közül a Debrecen áll a második helyen, 76 520 euróval, a harmadik a Győri ETO FC 52 760 euróval. Mellettük a Ferencváros 33 543, az Újpest 27 254, a Kaposvár 16 771, a Kecskemét 12 579 a Pápa 10 482, a Zalaegerszeg és a Haladás egyaránt 8386, a Honvéd pedig 4193 eurót kapott.

Az UEFA 52 tagországából összesen 575 klub között százmillió eurót osztott szét, a legjobban a Bajnokok Ligája-döntős Bayern München járt, amely összesen 3,1 millió eurót kapott. A bajor klub mögött a Real Madrid, az FC Barcelona, a Manchester City, a Juventus és a Liverpool végzett.

A 16 csapatos Európa-bajnokságon szerepelt játékosok klubjai között 60 millió, míg a selejtezőben búcsúzottak között 40 millió eurót osztottak szét. Az Eb-meccsek maximum 6795, a kvalifikációs találkozók pedig legfeljebb 5241 eurót értek, de még az edzőtáborban töltött napokért is járt díjazás az UEFA-tól.

Az UEFA 2016-ban már várhatóan 150 millió eurót áldoz a klubok kompenzálására.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?