Több kell a Fraditól a visszavágón

VargaBarnaKlaksvík

A labdarúgó Bajnokok Ligája selejtezőjének 1. fordulójában a Ferencváros 0:0-s döntetlent játszott a feröeri KÍ Klaksvík otthonában. A jövő szerdai, hazai visszavágón a játékosok szerint is jobb, gyorsabb játékra lesz szükségük.

A ferencvárosiak úgy kezdték a meccset, ahogy a szurkolók elvárták, az első negyedórában Varga Barnabás háromszor is helyzetbe került, de ezt követően már nem tudta nyomás alá helyezni ellenfelét a magyar bajnok, sőt. A hazaiak szögletek és szabadrúgások után számos helyzetet alakítottak ki az első félidőben, és kapufáig is eljutottak. A szünet után már fegyelmezettebben védekeztek a vendégek, így a KÍ pontrúgások után sem okozott annyi veszélyt Dibusz kapuja előtt. Elöl azonban hiányzott az átütőerő és ugyan akadtak helyzeteik Liszteséknek, a zöld-fehér drukkerek igazán csak annak örülhettek, hogy a hajrában már több magyar volt a pályán a Fradi mezében, mint külföldi.

„Nem ilyen debütálásról álmodtam, kifejezetten nehéz volt az első tétmérkőzésem, nagyon nem volt egyszerű dolgom elöl – nyilatkoza a Nemzeti Sportnak Varga Barnabás. – Az elején valóban megvoltak a lehetőségeim, rövid idő alatt három veszélyes fejesem is volt, egyiknél-másiknál centimétereken múlott a gól. Talán ha jobban ráhúzom a fejest, bemegy... Azt követően már kevesebb lehetőségem adódott, de a végén akadt még fejesem, ott sem sokon múlott a gól. Abszolút nem lebecsülendő ellenféllel találkoztunk! Véletlenül egyetlen bajnokságban sem lehet tizenhatból tizenhat mérkőzést megnyerni. Ráadásul lendületben vannak, hiszen zajlik náluk a bajnokság. Erős, hajtós csapat a Klaksvík, számítottunk rá, hogy rengeteg párharc lesz, olykor nem is kíméltek bennünket. Főképpen szögletekből, szabadrúgásokból, sőt a tizenhatosunk környékén a bedobásokból voltak veszélyesek, hiszen a szűk pályának köszönhetően gyakorlatilag bárhonnan be lehetett dobni a kapu elé a labdát. A budapesti visszavágón teljesen más lesz a klíma, sokkal melegebb lesz, alig várom, hogy a Groupama Arénában is bemutatkozzam” – tette hozzá a 28 éves csatár, aki szerint elsősorban gyorsaságban és helyzetkihasználásban kell javulniuk.

Sztanyiszlav Csercseszov szerint azt kapták, amit vártak. Az orosz válogatott egykori szövetségi kapitánya nem tűnt csalódottnak. „Ilyen pályán, ilyen környezetben ilyen játékra számítottunk. Tudtuk, hogy veszélyesek a rögzített szituációk után. Természetesen győzni szerettünk volna, próbáltuk felvenni velük a harcot. Ilyen meccsre számítottunk, hiszen a rivális már régóta nem talált legyőzőre” – magyarázta a vezetőedző.

„Hazai pályán meg kell próbálni minél kevesebb pontrúgás utáni lehetőséget adni számukra, és nem is kérdés, meg kell vernünk őket!” – adta ki az utasítást Baráth Péter, az FTC középpályása.

Jegyzőkönyv

KÍ Klaksvík–FTC 0:0

Klaksvík, 1010 néző. Játékvezető: Juri Frischer (észt)

Sárga lap: Da Silva, Forren, ill. Zachariassen, Baráth, Makreckis

KÍ KLAKSVÍK: Johansson–Petersen, Vatnsdal, Forren–Joensen, Andreasen, Pavlovic (55. Danielsen), Da Silva–Fredriksberg, Kassi (88. Gussias), Kronberg (78. Mikkelsen)

FERENCVÁROS: Dibusz–Botka, S. Mmaee, Cisse, Civic–Baráth, Zachariassen (92. Makreckis), Esiti (73. Sigér)–Marquinhos (67. Owusu), Varga B., Traore (67. Lisztes)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?