Tkachuk négy remek találata

St. Paul/Stockholm. Csehország és az USA is biztosította helyét a jégkorong Világkupa elődöntőjében. Az utolsó negyeddöntőt, a Kanada–Szlovákia találkozót ma hajnalban játszották.

Tellqvist már látni sem akarja, újabb gólt ütöttek a csehek. Tkachuknak négyszer adtak okot az oroszok az ünneplésreTellqvist már látni sem akarja, újabb gólt ütöttek a csehek. Tkachuknak négyszer adtak okot az oroszok az ünneplésre A csehek Stockholmban 6:1 arányban lelépték a svédeket. Ezzel egy rossz sorozatot szakítottak meg, mivel az utóbbi három évben rendre a negyeddöntő jelentette számukra a végállomást a nagy világversenyeken. Edzőjük, Vladimír Růžička nagyon elégedett volt: „Védenceim kitűnő teljesítményt nyújtottak. Remekül védekeztünk, szép gólokat szereztünk. A kétkedőknek bebizonyítottuk, hogy jó csapatunk van. Örülök, hogy négy között vagyunk, és bízom benne, a svédek elleni teljesítményt meg tudjuk ismételni.”

Az USA–Oroszország mérkő-zést kis túlzással egyetlen játékos, Keith Tkachuk döntötte el. A 32 éves játékos 4 gólt szerzett az 5:3-as amerikai győzelemmel végződött összecsapáson. „Ahhoz képest, hogy reggel elaludtam, és csaknem az egész edzést lekéstem, a meccsen egész jól teljesítettem. El kell mondjam, hogy semmire nem mentem volna társam, Mike Modano nélkül, aki valamennyi találat előkészítője volt. Fontos ez a siker, mivel mindenképpen legalább az elő-döntőbe akartunk kerülni.” Az oroszok védője, Oleg Tverdovszki szerint nem csak Tkachuk remeklése volt a döntő: „Az amerikai csapat a legmagasabb átlagéletkorú, egyben a legtapasztaltabb. Ráadásul teljes odaadással küzdenek, és ezzel a tulajdonsággal gyakran meccseket lehet nyerni.”

A 3. negyeddöntőben: USA– OROSZORSZÁG 5:3 (1:0, 1:1, 3:2), g.: Tkachuk (12., 22., 45., 60), Gomez (45.), ill. Afanaszenkov (28.), Zubrusz (41.), Kovaljcsuk (52.); 17 218 néző. (sita)

Jágr hasizomhúzódást szenvedett

Nem volt teljes a csehek öröme a magabiztos győzelem után, mivel Jaromír Jágr, a csapat egyik legjobb játékosa kisebb sérülést szenvedett. A harmadik harmad utolsó perceiben már nem is volt a jégen. „Meghúzódott a hasizmom, és egyre jobban fájt. Már 3:0-ra vezettünk, így nem volt értelme kockáztatni egy esetleges súlyosabb sérülést” – nyilatkozta a Ružička-legénység sztárja. (sita)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?