Tizenötödször is hazai csapatelsőség

Somorja.

Somorja. Tizenötödször rendezték, tizenötödik alkalommal is otthon tartották polgármesterük kupáját a somorjai Gladiátor birkózói a csallóközi városban kötött-fogásban rendezett nemzetközi tornán.

A hagyományos erőpróbán, mely hatodszor került Fodor László Emlékversenyként a viadal krónikájába, Csehország, Magyarország, Horvátország és Szlovákia százhat birkózója küzdött a győzelemért a kezdők, a fiatalabb és idősebb diákok, a kadettok és a felnőttek korosztályában.

„Csalódást jelentett, hogy a vártnál kevesebben jöttek el a külföldön is népszerű erőpróbánkra. Minimum százötven résztvevőre számítottunk, de a versenyünk napján Prágában is rangos birkózótorna zajlott, ami azt eredményezte, hogy az általunk meghívott klubok kevesebb versenyzővel érkeztek hozzánk. Ennek ellenére látványos párharcok szemtanúi voltunk. Az előző kiírásokhoz hasonlóan szervezésben és a győzelmek számában is védenceink vitték a prímet. A mieink nyolc elsőséget, további kilenc dobogós helyezést szereztek, ennek köszönhetően nagy fölénnyel nyertük a csapatversenyt” – tájékoztatott versenyükről Horváth István, a Gladiátor birkózóklub főedzője.

A dél-szlovákiai klubok nyolc versenyzője volt első súlycsoportjában. A vásárútiak öt (Huszárovics René, Hervai Dominik, Csóka Richárd, Szerencsés László, Szerencsés Gergő), a dunaszerdahelyiek (Bürsöly Gergely), a komáromiak (Lakatos Imre) és a marcelházaiak (Galbavý Albin) egy-egy aranyérmet gyűjtöttek be. Georgi Nogaev személyében egy újonc is besorakozott a hazaiak mezében remeklő győztesek közé. „A mindössze húsz- esztendős vlagyikavkazi születésű sportoló kiváló képességekkel rendelkezik, amit egyébként nem csak a 97 kg-os súlycsoportban igazolt. Történt ugyanis, hogy a 130 kg-osoknál nagy csatában megverte a kaposvári Pap Arnoldot. Ugyancsak elégedett voltam Holocsi Bence, Szeiler Mátyás és ifj. Oláh Olivér teljesítményével, mindannyian teljesítették az elvárásokat. Ugyancsak örvendetes tény, hogy kezdőinknek köszönhetően a legtöbben a 2010–2012-es születésűek súlycsoportjában álltak rajthoz, ami a jövőt illetően kedvező előjel” – fogalmazott Horváth István.

Tőle azt is megtudtuk, hogy szombaton, november 11-én a Gladiátor birkózóklub szervezésében Somorján kötöttfogásban küzdenek az idősebb diákok az országos bajnoki címért. A szőnyegcsaták a Duna utcai birkózócsarnokban déli tízenkét órakor kezdődnek.

Somorjai szőnyegtények a Hírkosárban.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?