Tizenegyest hibázott, és kikapott a trencséniektől a DAC

krisz

A DAC 2:1-es vereséget szenvedett a trencséniektől Zsolnán, az AS ideiglenes otthonában a labdarúgó Fortuna Liga 4. fordulójában. Vida Kristopher az első félidőben gólt szerzett, a második játékrészben azonban tizenegyest hibázott, a hazaiak a hosszabbításban szerezték meg a győztes gólt.

Korábban sosem látott összeállításban küldte pályára csapatát Peter Hyballa, a DAC vezetőedzője, hiányzott a kisebb térdsérüléssel bajlódó Kalmár, de Čmelík és Davis is a cserepadon maradt. Kalmár helyén Vida Kristopher játszott, elöl pedig Taiwo, Ramirez és Divkovic kapott helyet.

Aktívan kezdett a DAC, és a 6. percben egy gyors kontra végén meg is szerezhette volna a vezetést, Ramirez futott el jól a jobb oldalon, középre adott Divkovicnak, de ő egy védővel a nyakán nem tudta jól helyezni a labdát.

A trencsénieknek is voltak jó megmozdulásaik, Zubairu jól megkeverte a sárga-kékek védelmét, de végül egy csapattársa lassította le az akciót.

A másik oldalon Taiwo és Ramirez jó összjátékából csak szöglet lett, a 18. percben pedig Ronan jó helyről elvégzett szabadrúgása után Kružliak jócskán a kapu fölé fejelt.

Egy perccel később viszont már örülhettek a DAC-drukkerek: a jobb oldalról Blackman adott be, Vida Kristopher pedig félig estében Šemrinec mellett a hálóba lőtt – 0:1. A DAC eddigi nyolc tétmeccse közül ez mindössze a második volt, amelyen a sárga-kékek szerezték az első gólt.

A 31. percben megszerezhették volna a másodikat is, Ramirez csípett el egy trencséni átadást, és szépen Vida Kristopherhez passzolt, de ő nem találta el ideálisan a labdát, így Šemrinecnek nem okozott gondot a lövés. Két perccel később egy nagyszerűen kijátszott Vida Kristopher–Divkovic–Ramirez akció végén a venezuelai csatár a kapu mellé lőtt.

Ramirez nagyon hasznosan játszott, a 41. percben Divkovicnak adott gólpasszal felérő átadást, de a horvát játékos nem találta el a kaput.

A második félidőre Hyballa Ramirez helyett Čmelíket hozta be. A második játékrész egy nagy trencséni helyzettel indult, a jobb oldalról találták meg Depetrist, de a lövését Jedlička kivédte. Az 54. percben azonban Zubairuval szemben már tehetetlen volt, Vida Máté adta el a labdát, Roguljic pedig Zubairu elé tálalt, aki egyenlített – 1:1.

Öt perccel később szép akciót vezetett a DAC, a végén Vida Kristopher lőtt, Šemrinec szögletre tolta a labdát. A sarokrúgást Ronan végezte el, Kružliak nagyszerűen fejelt, de Šemrinec ismét bravúrral védett. A 63. percben Divkovichoz került a labda a 16-oson belül, megkérdezhette volna a kapust, hova kéri, de az égbe bombázott.

Érdekes

Trenčín–DAC 2:1 (0:1)

Góllövők: Zubairu (54.), Catakovic (90+1.), ill. Vida K. (19.).

Sárga lap: Zubairu, Šulek, ill. Ramirez, Ronan, Kružliak.

Játékvezető: Glova, 663 néző (Zsolnán játszották).

TRENČÍN: Šemrinec–Ligeon (80. Slávik), Šulek, Kleščík, Julien–Koolwijk, Zubairu, Roguljic (65. Catakovic)–Bukari (90.Kadák), Depetris, Comvalius.

DAC: Jedlička–Blackman, Oravec, Kružliak, Koštrna–Ronan, Vida M., Vida K.–Taiwo, Ramirez (46. Čmelík), Divkovic (69. Fábry).

Három perccel később jó szögből szabadrúgáshoz jutott a DAC, Connor Ronan rúgta, de a falban kézzel ért a labdához egy trencséni, így tizenegyest rúghattak a sárga-kékek. Vida Kristopher állt a labda mögé, de a bal kapufát találta el…

Megélénkültek a trencséniek, Depetris került helyzetbe, a dunaszerdahelyi védők csak nagy nehézségek árán tisztáztak. Hyballa közben Divkovic helyett Fábryt küldte pályára.

A várt nagy DAC-rohamok azonban csak nem akartak jönni. A 84. percben Ronan szabadrúgása után Taiwo magasan a kapu fölé fejelt. A másik oldalon Bukari forgatta meg kicsit az emberét, és az oldalhálóba lőtt.

A 89. percben Fábry tartotta meg jól a labdát, Čmelík futott el a jobb oldalon, és passzolt Vidához, de megint nem sikerült ideálisan eltalálnia a labdát. Úgy tűnt, ez lehetett volna a meccslabda, de az végül a trencsénieké lett: az utolsó támadás végén Catakovic megszerezte a győztes góljukat – 2:1.

A trencséniek először nyertek a szezonban, a DAC sorozatban második bajnokiját veszítette el.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?