Tíz kicsi néger

<p>Novota János a kapuban és tíz idegenlégiós – így festett a DAC kezdőcsapata a kassai idénynyitón. Van Agatha Christienek egy nagysikerű krimije, a Tíz kicsi néger (százmilliónál is több példányt adtak el belőle világszerte).</p>

A cím találó metafora lehetne a dunaszerdahelyi futball kapcsán, a kassai idénynyitón ugyanis a DAC mind a tíz mezőnyjátékosa idegenlégiós volt (köztük hat újonc). Mindez önmagában még nem lenne baj – találunk ilyesmire példát másutt is –, ennél sokkal nagyobb gond, hogy a DAC-nak épkézláb (értsd: élvonalbeli szintű) játékosa is kevés van. Befejező csatára pedig egy sincs.

Pedig ez a kassai csapat nem egy félelmetes galeri. „Mi a szösz, a végén még kikapunk” – csóválták a fejüket a tribünön kibicelő kassai nyugdíjasok, amikor meglátták a hazai összeállítást. A kapus Putnockýt elszipkázta a Slovan, Kolbas a görög Xanthit választotta, a két szerb irányító – a Middlesbrough által megkörnyékezett Matics és a bajnokság legjobbjává választott Milinkovics – pedig sérülés miatt nem léphetett pályára (megjegyzendő: mindketten szerepeltek a szerb válogatottban a svédországi U21-es Európa-bajnokságon).

Érezte a DAC, hogy lenne keresnivalója, de a két védekező középpályással variáló 4-5-1-es szerkezeten Kurt Garger hamar változtatni kényszerült: N'lend megsérült, jöhetett a 4-4-2-es felállás, ami sokszor inkább 4-6-0-ként működött. Illetve: nem működött. Bognárnak mélyen vissza kellett járnia labdáért, s hiába játszott mezőnyfölényben a DAC, a szerdahelyiek számára az ellenfél tizenhatosánál véget ért a pálya. A pontok a győzelemért járnak, a győzelemhez gól kell, a gólhoz pedig csatár. Aki nincs.

A bajnokság elkezdődött, a DAC kikapott. Semmi új a nap alatt, mondhatnánk, bár amit láttunk, az már nem a tavaszi DAC volt. A játékosok nem álltak le vesztes állásnál, a csapat nem esett szét, volt tartása. Ez is valami, még ha nem is sok.
Javítási lehetőség szombaton, a rózsahegyiek ellen.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?