Tíz hónapot tölthet börtönben a sztáredző

<p>A szövetségi ügyész tíz hónapos börtönbüntetést kér a BALCO laboratóriummal kapcsolatos doppingbotrányban érintett atlétikai edzőre, Trevor Grahamre. A korábbi sztáredző többek között Marion Jonesszal, Tim Montgomeryvel és Justin Gatlinnel is dolgozott együtt.</p>

Grahamet májusban találta bűnösnek a San Franciscó-i bíróság hamis tanúzás miatt, mert bebizonyosodott, hazudott azzal kapcsolatban, hogy ismert-e egy tiltott szereket áruló kereskedőt, illetve az a korábbi állítása is megdőlt, hogy sohasem adott tiltott teljesítményfokozó szereket atlétáinak.

A törvényszék elmarasztaló állásfoglalása tehát már a tavasszal megszületett, a büntetés mértékének bejelentésére azonban csak kedden kerül sor. Az ügyészséggel szemben Graham ügyvédei felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását kérték.

Grahamet a THG-botrány kapcsán ismerte meg a közvélemény, miután az athéni olimpián Gatlin sikerét követően bevallotta, hogy ő küldött el egy mintát azonosításra az Egyesült Államok Doppingellenes Ügynökségének (USADA).

Tanítványai később sorra buktak le, majd Marion Jones tavaly bevallotta, hogy a tréner éppen a Victor Conte-féle BALCO-labor által fejlesztett „A tiszta” nevű szert adta neki – és másoknak – éveken keresztül. A májusi ítélethirdetés után az USADA örökre eltiltotta Grahamet. (MTI)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?