Teremfocinyitány a Csallóközben

Teremfoci

Szombaton rajtol el a Csallóközben a hagyományos téli teremfocitornák újabb felvonása, melyen a nyárasdi sportcsarnokban elsőként a felnőttek csatáznak a Dunaszerdahelyi Területi Futballszövetség elnökének serlegéért, az egyéni díjakért.

Az őszi idény eredményeinek függvényében az AG Sport (VII.) liga 1–6. helyezettje (Illésháza, Gelle, Nyékvárkony, Vásárút, Nagypaka, Diósförgepatony), valamint a VIII. ligában élen telelő Nagyszarva és a 3. helyezett Tejfalu csapata küzd a trófeáért.

„A kerületi korosztályos tornákat követően járásunk legjobbjai mérik össze tudásukat. A kerületi tornákon a legjobb eredményt az U13-as korosztályban produkálták a mieink, nevezetesen a harmadik helyen zártak. Ugyancsak büszkék vagyunk az illésházaiak helytállására, ők az őszi elsők kerületi memérettetésén a negyedik helyen végeztek. Legutóbb pedig a játékvezetők és a meccsellenőrök erőpróbáján térségünk válogatottja csupán egy hajszállal maradt le a dobogóról. Visszatérve a területi tornákhoz, a kerületi bajnokság mezőnyében játszó U19-esek kivételével az összes korosztálynak bizonyítási lehetőséget kínálunk” – nyilatkozta lapunknak a hétvégén rajtoló tornasorozatukról Benovič Árpád, a Dunaszerdahelyi Területi Futballszövetség elnöke.

Megtudtuk, a kollektívák előbb két négyes csoportban körmérkőzéses rendszerben küzdenek a pontokért. A párharcok időtartama húsz perc térfélcsere nélkül. Az edzők minimum kilenc labdarúgót (1 kapus, nyolc mezőnyjátékost) kötelesek nevezni, csak a csapatok igazolt futballistái léphetnek pályára a rendezvényen. Mindkét csapatban 5-5 játékos van, ezek egyike a kapus, a másik négy pedig mezőnyjátékos. „A mérkőzéseket a klasszikus 5-ös méretű normál focilabdával játsszák. A játékteret nem a palánk, hanem a vonalak határolják. Ugyancsak nóvumnak számít a csoportmeccseket követő két elődöntő” – tájékoztatott az érdekességekről a sportvezető. A győztes alakulat a területi szövetség elnökének vándorserlegével, a csapattagok éremmel távoznak a helyszínről. A további csapatok emléklapot és focilabdát kapnak, a mezőny legjobb kapusát, mezőnyjátékosát és góllövőjét pedig különdíjjal jutalmazzák.

Tavaly egyébként a diósförgepatonyiak elsősége került a tornakrónikába. A csallóközi focielit megmérettetése reggel nyolc órakor a vásárútiak és a gelleiek párharcával veszi kezdetét.

A csoportbeosztás – A csoport: Vásárút, Nagyszarva, Diósförgepatony, Gelle. B csoport: Illésháza, Nyékvárkony, Nagypaka, Tejfalu.

Érdekes

Tornamenetrend

Csoportmérkőzések – szombat, 8.00: Vásárút–Gelle, 8.25: Illésháza–Tejfalu, 8.50: Nagyszarva–Diósförfepatony, 9.15: Nyékvárkony–Nagypaka, 9.40: Gelle–Diósförgepatony, 10.05: Tejfalu–Nagypaka, 10.30: Vásárút–Nagyszarva, 10.55: Illésháza–Nyékvárkony, 11.20: Nagyszarva–Gelle, 11.45: Nyékvárkony–Tejfalu, 12.10: Diósförgepatony–Vásárút, 12.35: Nagypaka–Illésháza, 13.00: mérkőzés a 7. helyért (A4–B4), 13.25: első elődöntő (A1–B2), 13.50: második elődöntő (A2–B1), 14.15: mérkőzés az 5. helyért (A3–B3),  14.40: mérkőzés a 3. helyért, 15.05: döntő.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?