Teltház lesz a Slovan esti meccsén?

Pozsony |

<p>Ma újabb mérkőzést játszik a Slovan jégkorongcsapata a Bajnokok Ligájában. A kékek az Ondrej Nepela Téli Stadionban az orosz Ufát fogadják (19.30). Felettébb nehéz feladat vár a szlovák bajnokra, amely kritikán aluli teljesítményt nyújt az extraligában.</p>

A BL-ben is rosszul rajtolt, hiszen egy héttel ezelőtt 5:2 arányú vereséget szenvedett a České Budějovice otthonában. Európa egyik leggazdagabb hokicsapata viszont kirobbanó formában van: listavezető az orosz bajnokságban (KHL), s a BL-ben kiütéses, 7:1-es győzelmet aratott az első játéknapon a vendég České Budějovice ellen.

Szergej Mihajlov vezetőedző együttesében (az európai ranglista élén áll) két, NHL-t is megjárt hokis található, Alekszandr Radulov és Oleg Tverdovszkij. Mindketten hétről hétre a csapat legjobbjai közé tartoznak. De nemcsak ők sziporkáznak, hanem Alekszandr Perezsogin is, aki húsz mérkőzésen tizenötször talált a hálóba.

„Természetesen nyerni jöttünk Pozsonyba, minden más eredmény elfogadhatatlan. Éppen ezért az első perctől az utolsóig támadó felfogásban fogunk hokizni, ugyanúgy, mint a csehek elleni meccsen” – nyilatkozta a tegnapi edzés után a nagy esélyes Ufa ismert mestere.

A rossz eredmények miatt a Slovan háza táján már hetek óta igencsak feszült a hangulat. Amint az várható volt, (önként) távozott a sikeredző, Zdeno Cíger, akivel a pozsonyiak zsinórban kétszer nyertek bajnokságot. Arra a kérdésre, hogy mikor lesz új trénere a pozsonyi gárdának, Maroš Krajči főmenedzser tegnap délután a következőket nyilatkozta lapunknak: „Hétfőtől több jelölttel is tárgyalunk (sokak szerint Dušan Gregor lesz a befutó – a szerk. megj.), könnyen előfordulhat, hogy már a szerdai BL-mérkőzésen az új edző ül a kispadra. Vasárnaptól ideiglenesen Zdeno Cíger segítője, Róbert Pukalovič irányítja a csapatot, amely nagy odaadással készül a favorit elleni összecsapásra. Már sokszor elmondtam a fiúknak, ha olyan lelkesedéssel fognak játszani szerdán este, mint a Tampa Bay elleni előkészületi meccsen, akkor megszoríthatják a favoritot.”

A BEK januári hatos döntőjében a Slovan egyik ellenfele ugyancsak orosz csapat, a Magnyitogorszk volt, s majdnem meglepetést okoztak a kékek, akik csak büntetőkkel szenvedtek vereséget a későbbi győztestől. Akkor azonban összehasonlíthatatlanul jobb formában volt a Slovan…

Az előrejelzések szerint ma telt ház, 8000 néző lesz az Ondrej Nepela Téli Stadionban, az Ufa elleni BL-összecsapást a svájci Reiber és Arm vezeti, s élőben közvetíti az STV 3. (Zsigárdi)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?