Tehetségkeresés a futballpályákon

Kű Lajos a magyar labdarúgás kiemelkedő alakja, az Aranycsapat Alapítvány elnöke, a Kárpát-medencei összmagyar diáklabdarúgó bajnokság főszervezője. A szlovákiai selejtezők kicsúcsosodása után nyilatkozott lapunknak.
Hogyan értékeli a bajnokság eddigi lefolyását?
Óriási sikere van.

Kű Lajos a magyar labdarúgás kiemelkedő alakja, az Aranycsapat Alapítvány elnöke, a Kárpát-medencei összmagyar diáklabdarúgó bajnokság főszervezője. A szlovákiai selejtezők kicsúcsosodása után nyilatkozott lapunknak.

Hogyan értékeli a bajnokság eddigi lefolyását?

Óriási sikere van. Magyarország és az őt körülvevő hat szomszédos ország 250 csapata nevezett be, ami szerintem kiemelkedően magas szám. Szerencsésen túljutottunk a selejtezőkön, rengeteg izgalmas csatát láthattunk, és a minőség is jelzi: jó úton halad az utánpótlás.

Mi vár a selejtezők győzteseire?

Bekerülnek az elődöntőbe, amelyre május végén már Magyarországon kerül sor. A továbbjutókat négy öttagú csoportba osztjuk, ezek győztesei a budapesti döntőben folytatják, ami terveink szerint a Ferencváros labdarúgópályáján, az Üllői úton lesz. A legjobbaknak járó érmeket várhatóan Mádl Ferenc Magyarország elnöke adja majd át. Jelenléte növeli az esemény nívóját.

Gondolom, rengeteg tehetség tűnt fel. Velük lesz-e további foglalkozás?

Igen. Ez is a bajnokság egyik célja: megtalálni, majd pedig támogatni, foglalkozni az arra érdemes tehetségekkel. A legtöbb mérkőzésen ott voltak segítőink, akik figyelemmel kisérték a csapatok legjobbjait. Velük szeretnénk kialakítani egy szorosabb köteléket, tanácsokkal ellátni őket, mind anyagilag, mind szellemileg támogatni mindegyiküket, hogy egyszer ők is profi labdarúgóvá válhassanak.

Hagyományteremtő szándékkal indult a bajnokság. Lesz tehát folytatás is?

Biztos vagyok benne, hogy igen. Jövőre bővül a sportágkínálat: már a kosárlabda is megjelenik, és a női foci bemutatkozása sem kizárt.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?