Távolodik a mezőnytől a Slovan

Pozsony. Tovább növelte előnyét a listavezető Slovan, már öt ponttal vezet a korábbi éllovas Trnava előtt. Egyre jobban lejjebb csúszik a táblázaton a kassai együttes, szombaton elszenvedte második vereségét az Intertől. Nem tud elmozdulni az utolsó helyről a trencséni együttes, saját pályáján kapott ki a listavezetőtől.

Hazai fölény jellemezte a Trenčín–Slovan mérkőzés első fél óráját, gólhelyzetbe azonban csak Peter Németh és Hanko került, de lövéseiket védte Prole. Később az addig jellegtelen vendégek könyörtelenül kihasználták a vendéglátók védelmének két hibáját: előbb Onofrej távoli bombával szerzett vezetést az égszínkékeknek, majd Vomáčka beadását Obžera értékesítette. Utána a Slovan jegyében zajlott az összecsapás, Obžera a felső lécet találta el, s ez annyira ráijesztett a hazaiakra, hogy a meccs végéig nem tudtak magukra találni. Botrányt idéztek elő a vendégcsapat szurkolói, a rendezők nem tudták őket megfékezni.

A dubnicaiak a Trnava elleni meccs elején két nagy helyzetet nem tudtak kihasználni, mindkétszer Straka ügyetlenkedte el a befejezést. A venedégek biztosított védelemmel futballoztak, a hazaiak minden kezdeményezését hárították. Szünet után a nagyszombatiak beálltak védekezni, 8-9 emberrel megszállták a tizenhatosukat, nem engedték helyzetbe a hazaiakat, akik eléggé pontatlanul és idegesen szőtték támadásaikat. Nagy lehetőség adódott Hanek előtt a rájátszásban, de nem tudta kihasználni a kínálkozó alkalmat. Egyik csapat sem érdemelt volna győzelmet, mert tulajdonképpen a két tizenhatos között zajlott a játék, a kapuk alig-alig forogtak veszélyben.

Érdekes és izgalmas első félidőt hozott a Petržalka–Žilina összecsapás, a hazaiak játszottak fölényben, Zvara nagyszerű átadásaiból azonban nem tudtak profitálni társai, elsősorban a gyors lábú Suchánek. Zvara a felső létcet találta el, utána Kinder erős lövése szállt mellé. Csaknem fél óra után hallatott magáról a gólvágó Mintál, lövése azonban a kapu közepébe tartott, Barčik fejese pedig mellé. A félidő hajrájában Medveď szalasztott el nagy lehetőséget. Amikor már mindenki a félidő végét várta, a cseh játékvezető Sninský kezezéséért büntetőt ítélt. Suchánek állt a labda mögé, s lövését Trabalík kiütötte, majd az újra kapura küldött labdát is hárította. Szünet után jobban kezdett a bajnok, Čobej kapusnak Rusnák és Barčík lövését kellett hárítania. A zsolnai védelmet elsősorban Suchánek riogatta, a 71. percben mindenkit faképnél hagyott, de lövését Trabalík védte. Kubala kiállítása után feljöttek a vendégek, gólt azonban nem sikerült rúgniuk.

Küzdelmes kilencven percet hozott a rózsahegyiek púchovi vendégjátéka. Kezdettől fogva a hazaiak diktálták az iramot, s teljesen megérdemelten nyertek.

A bajnokság állása:

1. Slovan 12 8 2 2 19:8 26

2. Trnava 12 5 6 1 18:10 21

3. Žilina 12 6 2 4 20:11 20

4. Púchov 12 6 2 4 18:16 20

5. FC Košice 12 4 6 2 18:15 18

6. Inter 12 5 1 6 15:22 16

7. Petržalka 12 3 5 4 14:16 14

8. Dubnica 12 4 2 6 11:13 14

9. Ružomberok 12 3 1 8 16:25 10

10. Trenčín 12 2 1 9 10:23 7

Mivel szombaton a válogatott Európa-bajnoki selejtezőt játszik Anglia ellen, a bajnokság csak október19-én folytatódik: Púchov –Inter, Trnava–FC Košice, Slovan– Petržalka, Ružomberok-Trenčín, Žilina–Dubnica. (sr)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?