Távol a legjobb nyolctól a magyar válogatott

Mon-Hun2023

A magyar női kézilabda-válogatott 24:18-ra kikapott Montenegrótól, így a középdöntő előtt nehéz helyzetben van a legjobb nyolc közé kerülést illetően az olimpiai kvalifikációs világbajnokságon.

Paraguay és Kamerun legyőzése után a magyar csapat nem kezdte jól a Montenegró elleni találkozót, de Böde-Bíró Blanka remek védéseinek köszönhetően néhány perc után változott a játék képe. Vámos Petráék 4:3 után fordítottak és a félidőre 7:10-es előnybe kerültek. A szünet után Marta Batinovic elkapta a fonalat a montenegrói kapuban és 3-4 védéssel teljesen elbizonytalanította a magyarok lövőit. 12:11-nél már újra Montenegró vezetett, és hiába próbálta meg időkérésekkel felrázni csapatát Golovin Vlagyimir, nem tudott változtatni a csapata játékán. Az utolsó percekben már csak a gólkülönbség volt kérdés, de miután Bordásék teljesen elbizonytalanodtak, kiütéses vereség lett a vége.

A meccs legjobbja a 16 védést bemutató, 48 százalékos védési hatékonysággal záró Batinovic lett.Az első félidőben remekül teljesítő Böde-Bíró csupán 12 védéssel és 34 százalékos teljesítménnyel zárt, érthetetlen módon a második félidőben Szemerey Zsófi becserélésével nem próbálkozott Golovin.

Papp Nikolett szerint az volt a baj, hogy néhány kihagyott helyzet után görcsössé váltak. „Ezt átvittük a védekezésbe is, amik az első félidőben működtek, azok ezután már nem jöttek össze: ütemre nyitogattuk a falat a beállónak. Ezeket az első fél-időben szépen tudtuk tartani, csak aztán az ellenfél kapusa belemászott a fejünkbe a ziccervédésekkel és ezen nem tudtunk túllendülni” – nyilatkozta a három gólig jutó jobb-átlövő, aki szerint a védelem kicsit cserben hagyta Böde-Bírót, akinek így sokkal nehezebb dolga volt.

A magyar válogatott így két ponttal jutott a göteborgi középdöntőbe, ahol Svédország és Horvátország együttese már biztosan ellenfél lesz, a harmadik rivális pedig Szenegál és Kína csapata közül kerül ki. A hatosból az első két együttes kerül majd a negyeddöntőbe. Az olimpiai kvalifikációs torna eléréséhez akár a 9. hely is elég lehet, de ebben az esetben komoly számolgatásba kell kezdenie a magyar lányoknak.

„Azt beszéltük az öltözőben, hogy amit addig csináltunk, azt folytassuk. Arról is beszéltünk, hogy a mérkőzések többsége a második félidő első tíz percében dőlt el, sajnos pont ebben a periódusban nem voltunk élesek. A kialakított helyzeteket nem sikerült góllal befejezni, a védekezésben pedig azzal foglalkoztunk, hogy elöl nem sikerült, és nem azzal, ami a feladat lett volna” – emelte ki a legnagyobb hiányosságot a magyar szövetségi kapitány, aki hozzátette, remény mindig van, de nem lesz egyszerű, mivel a következő ellenfelek sem gyengék. Csütörtökig elsősorban a jelenlegi lelkiállapotból kell kijönni. Utóbbiról sokat elmond, hogy a vereség után a legrutinosabb játékosok közé tartozó Debreczeni-Klivinyi Kinga sírva hagyta el a csarnokot, de a többieken is látszott, hogy megviselte őket a vereség.

Persze voltak néhányan, akik azonnal próbálták magukat túltenni a csalódáson. „Nincs még elveszve a világbajnokság, nem adtuk fel az olimpiai álmokat” – jelentette ki az M4 Sportnak Győri-Lukács Viktória. A legjobb nyolcba kerüléshez az alapból szükséges, horvátok elleni siker mellett a svédeket is le kéne győzni a kínai vagy szenegáli kötelező győzelem mellett.

Női kézilabda-világbajnokság

Hétfői eredmények

B csoport: Montenegró–Magyarország 24:18 (7:10), magyar gólok: Győri-Lukács 3, Vámos 3, Papp 3, Simon 2, Klujber 2, Juhász 2, Kuczora 1, Szöllősi-Schatzl 1, Pásztor 1; Kamerun–Paraguay 26:23 (12:12).

A csoport végeredménye: 1. Montenegró 6 pont, 2. Magyarország 4, 3. Kamerun 2, 4. Paraguay 0.

D csoport: Franciaország–Szlovénia 31:27 (17:15), Angola–Izland 26:26 (15:14).

A csoport végeredménye: 1. Franciaország 6 pont, 2. Szlovénia 4, 3. Angola 1 (79:86), 4. Izland 1 (72:87).

F csoport: Németország–Lengyelország 33:17 (19:10), Japán–Irán 42:10 (20:3).

A csoport végeredménye: 1. Németország 6 pont, 2. Lengyelország 4, 3. Japán 2, 4. Irán 0.

H csoport: Hollandia–Csehország 33:20 (14:8), Argentína–Kongó 31:26 (14:15).

A csoport végeredménye: 1. Hollandia 6 pont, 2. Csehország 4, 3. Argentína 2, 4. Kongó 0.

A csoportok első három helyezettje jutott a középdöntőbe, a negyedikek az alsóházi rájátszásban az Elnök Kupáért folytatják szereplésüket.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?