Tavasszal ismét jobbak voltak

<p>A II. labdarúgóligában szereplő rimaszombatiak immár hagyományosan tavasszal sokkal jobb teljesítményt nyújtottak, mint ősszel, s a kulcsfontosságú pillanatokban mindig győzni tudtak. Ennek köszönhetően tudták kiharcolni a bentmaradást, bár Branislav Mráz vezetőedző az öltözőben sosem mondta ki ezt a szót.</p>

BŐD TITANILLA

„A csapat ősszel csak a tizedik volt, de a játékosok is megerősíthetik, hogy soha nem beszéltem a bentmaradásról. Tudtam, hogy nem fogunk kiesni. Sajnálom, hogy a tabellán nem tudtunk előbbre végezni, ha az utolsó meccset nem veszítjük el Dubnicán, akkor hatodikok is lehettünk volna. De azon a találkozón a hazaiak jobban akarták a sikert, a mieink pedig úgy álltak hozzá, mintha barátságos meccset játszottak volna” – mondta lapunknak Mráz.

A rimaszombatiak előzetesen az 5. hely megszerzését tűzték ki célul, ettől elmaradtak, pontszámban azonban végül csak 3 pont választotta el őket az ötödik nagymihályiaktól. „Ha a táblázatra nézek, nem lehetek elégedett, voltak azonban egyéb céljaink is, például az, hogy a saját stílusunkkal legyünk eredményesek. Ez pedig szerintem sikerült” – összegzett Mráz.

A csapat tavasszal négy ponttal szerzett többet, mint ősszel, pedig öt mérkőzéssel kevesebbet játszott. „Ez rimaszombati specifikum, egyik oka, hogy korlátozottak a lehetőségeink, ezért minden félévben kicserélődik a csapat fele. Télen viszont több idejük van a játékosoknak, hogy összeszokjanak” – magyarázta Mráz, akit Balát és Ďurica távozása váratlanul ért. Az új szerzemények közül azonban remekül bevált a vendégjátékra érkezett eperjesi trió, Adam, Pribula és Katona. Hárman összesen 14 gólt rúgtak, pótolva ezzel a távozó őszi gólkirályt, Jozef Čertíket. Adam nyolc találattal a csapat legeredményesebbje lett, Pribula játékát öröm volt nézni (a gyors szélsőt Branislav Mráz ki is nézte magának, és szeretné következő csapatához, Aranyosmarótra is magával vinni). Katona halványabb volt, de ő is szerzett egy fontos gólt.

A rimaszombatiakat sokáig csak egy hajszál választotta el a kiesőzónától, ám a sok elmaradt mérkőzés miatt a táblázat csalóka képet mutatott. A gömöriek végül éppen a két közvetlen rivális elleni elhalasztott meccseket nyerték meg – az újonc Ružinát otthon 3:1-re, a liptószentmiklósiakat idegenben 2:1-re verték. „Az egyik legjobban sikerült találkozó a Ružiná elleni derbi volt. Vesztésre álltunk, de sikerült fordítanunk, szép számú közönség előtt – mondta Mráz. – De számomra az első tavaszi meccs, a Somorján elszenvedett vereség is nagyon hasznos volt. Játékosaimmal együtt nagyon sokat tanultam belőle.”

Branislav Mráz a szezon végén tíz év után elköszönt a rimaszombati klubtól – amelyben először játékosként, később másodedzőként, az utóbbi két szezonban pedig vezetőedzőként dolgozott. A 39 esztendős szakvezető az új idényben a Corgoň ligás aranyosmaróti ViOn trénere lesz. „Köszönettel tartozom a rimaszombatiaknak, amiért lehetőséget adtak nekem – hangsúlyozta Mráz. – Sok mindent átéltem itt, szép és nehezebb időket is, sok hasznos tapasztalatot szereztem. Nem könnyű a búcsú, de nem megyek el örökre. Továbbra is Rimaszombatban fogok lakni, fogom figyelni a csapat eredményeit, és ki tudja, talán egyszer a kispadra is visszatérek.”

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?