Tatar lett az Év jégkorongozója

Tatar
Pozsony |

Pályafutása során először Tomáš Tatart, a New Jersey Devils játékosát választották az Év jégkorongozójának Szlovákiában. A 32 éves játékos emellett bezsebelte a legjobb csatárnak járó díjat is.

A Szlovák Jégkorongszövetség szokásos évi ankétján a szervezet vezetése mellett ezúttal is a klubok képviselői, a végrehajtó bizottság tagjai és a szakújságírók szavazatai alapján alakult ki a sorrend. Érdekesség, hogy bár Tatar a 2010/11-es szezon óta az NHL-ben szerepel, és évek óta a legjobb szlovák hokisok közé tartozik, most nyerte el először az Év jégkorongója-díjat (tavaly Juraj Slafkovský diadalmaskodott).

A hoki csapatsport, a társak, az edzők támogatása nélkül most nem állhatnék itt. De köszönettel tartozom mindenkinek, aki segített, a családomnak, a jegyesemnek. Remélem, továbbra is fejlődhetek még, és hasznára lehetek a klubcsapatomnak és a válogatottnak egyaránt – hangzottak Tatar első szavai a szerda esti ünnepélyes díjátadón.

A támadó az elmúlt idényben az NHL alapszakaszának mind a 82 meccsén jégre lépett a New Jersey színeiben. 20 góllal és 28 gólpasszal járult hozzá a Devils harmadik helyéhez. A playoffban azonban már neki és a csapatnak is kevésbé ment, a New York Rangers kiütése után a második körben a Carolina már a végállomást jelentette számukra. „A szezon előtt senki sem egyéni trófeákban gondolkodik, egyszerűen csak a lehető legjobban akarja segíteni a csapatát. Ez az elismerés egy bónusz. Sokra tartom, mert most először nyertem el, igazán nagy nevek után következhetek a sorban – utalt Tatar a megelőző évekre, amikor elsősorban Zdeno Chára és Marián Hossa domináltak az ankéton.

Érdekes

2023-as díjazottak

Az Év jégkorongozója:
Tomáš Tatar (New Jersey)

A legjobb csatár:
Tomáš Tatar

A legjobb védő:
Martin Fehérváry (Washington)

A legjobb kapus:
Stanislav Škorvánek (Michalovce)

A legjobb edző:
Dan Ceman (kanadai, Košice)

A legjobb U20-as játékos:
Dalibor Dvorský (Oskarshamn)

A Tipos Extraliga All Star-csapata:
Stanislav Škorvánek (Michalovce)–Matt MacKenzie (kanadai, Slovan), Jordon Southorn (kanadai, Košice)–Max Gerlach (Prešov), Michal Chovan (Košice), Brant Harris (kanadai, Slovan).

Az ilavai születésű játékosnak a nyáron lejárt a szerződése a New Jerseyvel – a pozsonyi gálán Tatar többször is mosolyt csalt a jelenlevők arcára, amikor arról beszélt, munkanélküliként különösen örül a díjainak.

„Annak idején kétéves szerződésben gondolkodtam, de a fizetési sapka miatt végül csak egyre írtam alá, aztán mégis maradtam egy újabb idényig – idézte fel a közelmúltat Tatar azzal, hogy most leginkább egyéves megállapodás jöhet szóba. – Alaposan megfontolom, melyik klubot választom. Szeretném magasba emelni a Stanley-kupát, ezért olyan franchise-t keresek, amelynek erre valós esélye van. Több klub edzőjével si beszélgettem a napokban, remélem, nem húzódik el sokáig a dolog.

A szerda este másik főszereplője a már említett Marián Hossa volt, akit ünnepélyes keretek között beiktattak a sportági Hírességek Csarnokába. A 45 éves, háromszoros NHL-bajnok Hossa a Chicago tulajdonosának temetésére utazott, így videóüzenetben köszönte meg, hogy 37.-ként csatlakozhatott az illusztris szlovákiai névsorhoz.

Ez hatalmas megtiszteltetés, egyfajta elégtétel a karrieremért. Gyerekként az volt az álmom, hogy a trencséni Duklában játsszak és válogatott legyek, és hogy egyszer eljussak az NHL-be. Remélem, szép idők várnak a szlovák hokira, és a nagy konkurencia miatt a szövetségnek egyre nehezebb dolga lesz kiválasztani azokat a személyiségeket, akik hasonló elismerésben részesülhetnek – jegyezte meg Hossa, aki a jövő héten Trencsénben világsztárok társaságában játssza hivatalos búcsúmeccsét.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?