Tartalékos vendégek

Pozsony. Valódi hokicsemege lesz ma a pilzeni téli stadionban: a cseh válogatott a világbajnok szlovák együttest fogadja, és a slágermérkőzést élőben közvetíti az STV 2 és a ČT 2.

Pozsony. Valódi hokicsemege lesz ma a pilzeni téli stadionban: a cseh válogatott a világbajnok szlovák együttest fogadja, és a slágermérkőzést élőben közvetíti az STV 2 és a ČT 2. Eddig huszonhatszor találkozott egymással a két csapat, s a csehek sokkal eredményesebbek voltak: 19 alkalommal nyertek, s mindössze háromszor szenvedtek vereséget; négy összecsapás pedig döntetlenül végződött. Az idei három meccs közül kettőt a csehek nyertek (április 9., Olomouc – 5:1; április 10., Turócszentmárton – 2:0), a brünni összecsapás (április 16.) pedig 4:4-es döntetlennel végződött.

A mai találkozó nagy esélyese a cseh válogatott, mert a Karjala Kupára készülő házigazdáknak sokkal ütőképesebb csapatot sikerült összehozniuk. Az Európában profiskodók nagy része ugyanis Slavomír Lener edző rendelkezésére áll, csupán az Oroszországban korongozó Paterát, M. Procházkát és Vlasákot nem engedték el a derbire.

František Hossa, a szlovák együttes új vezetőedzője viszont csak az Extraligából, valamint a cseh bajnokságból hívott meg játékosokat: az előbbiből tizenöten, az utóbbiból pedig heten kerültek a keretbe. „Azért jelöltem a fiatalokat, mert nem akartam, hogy az Észak-Európában játszó korongozók egy meccs végett órákon át utazzanak. A bővebb keret tagjai most bizonyíthatnak” – mondta Hossa.

A szlovákok már vasárnap délutántól a helyszínen készülnek, a házigazdák csak tegnap találkoztak. (zsi)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?