Taroltak a párkányiak Naszvadon

parkany

Hengereltek, vendégként hetet vágtak a naszvadiaknak a párkányiak a nyugat-szlovákiai IV. fociliga délkeleti csoportja 9. fordulójának múlt vasárnapi találkozóján.

Ez volt a Duna-partiak első idegenbeli győzelme az új idényben, a minden bizonnyal sokáig emlékezetes diadalt megelőzően ősszel csupán egy pontot zsákmányoltak Udvardon (2:2). 

„Arról nincs tudomásom, hogy korábban bajnokin 7:0-ra vertük volna a házigazdát. Játékosként, ha jól emlékszem, még 2016 őszén, egy 5:0-s udvardi diadalunkról tudok beszámolni. Egyébként mi sem számítottunk gólzáporos sikerre Naszvadon. Annyi biztos, jól felkészültünk a hazaiakból. Visszazártunk, vártuk a rohamaikat. Ők támadtak, mi viszont kontrákkal igyekeztünk meglepni ellenfelünket. Jól kalkuláltunk. Már a 12. percben két góllal vezettünk, az első félidőt 4:0-ra nyertük. A bekapott gólok után észrevehetően lelohadt a vendéglátók harci kedve, lélekben feladták a mérkőzést. Fordulás után még egy kis ideig megpróbáltak faragni hátrányukból, de az 51. percben újabb gólt szereztünk, ettől kezdve már csak egy csapat volt a pályán. Mondhatni, hibáikból rendre profitáltunk. Ilyen a foci. Nekünk ezúttal minden összejött, a hazaiaknak viszont semmi sem sikerült” – kommentálta a gólzáporos győzelmet Bábsky Tamás, a párkányiak játékosedzője, aki egy találattal járult hozzá csapata nagyarányú győzelméhez. 

A gólözön főszereplője a győztesek csapatkapitánya, Molnár Péter volt. „A felnőtteknél eddig csak két mesterhármasig jutottam, négy találatot egy bajnokin még nem szereztem. Sokat nyomott a latban, hogy már a mérkőzés elején elkaptuk a fonalat. Az előző hetekben temérdek ziccert elpuskáztunk, ezúttal szinte minden kapura tartó lövésünk a hálóban landolt. Természetesen örülök a góltermésnek, remélem, az őszi szezon hátralévő párharcaira is tartalékoltam puskaport” – nyilatkozta lapunknak a párkányiak rutinos futballistája, aki házi gólkirályként várja a pontvadászat folytatását. 

Nézők nélküli futballmeccset eddig csak büntetésből rendeztek. A koronavírus-járvány miatt Szlovákiában másodszor is szigorítást vezettek be. A tömegrendezvényekre, így a futballmérkőzésekre is, 50 fős létszámkorlátozás vonatkozik. „Természetesen Naszvadon is nézők jelenléte nélkül zajlott az összecsapás. Eddig még nem tapasztalt, egészen furcsa helyzet állt elő. Visszatérve az eredményhez, szerintem a vérbeli (foci)kulissza hiánya is a javunkra vált. Nem volt aki buzdítsa, átsegítse a holtponton a vesztésre álló alakulatot. Általánosítva, a nézők nélküli bajnokik a vendégcsapatoknak kedveznek. Ilyenkor akár az erőviszonyok is felborulhatnak. Szombaton azonban fordul a kocka, az ipolyságiak elleni találkozón mi sem számíthatunk 250 vagy 300 nézőre, drukkereink buzdítására. Ennek ellenére igyekszünk ott folytatni, ahol Naszvadon abbahagytuk” – ecsetelte a vírus által teremtett valóságot Bábsky. 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?