Tarol a DAC otthon, a ViOnt is legyőzte

<p>Sorozatban harmadik bajnokiját és negyedik tétmeccsét nyerte meg hazai pályán a DAC, amely Vida góljával 1:0-ra nyert az aranyosmaróti ViOn ellen a labdarúgó Fortuna Liga 19.,&nbsp; utolsó őszi fordulójában.</p>

Két jó formában lévő csapat találkozott, a DAC az új stadionjában százszázalékos mérleggel büszkélkedhetett, az aranyosmarótiak pedig utóbbi három bajnokijukat megnyerték, Juraj Jarábek visszatérése óta megállíthatatlanok.

A hazaiaknál sérülés miatt hiányzott Brašeň, Kwin és Pačinda, Michalík pedig eltiltás miatt nem játszhatott. Így  a kezdőcsapatban kapott helyet Szépe János.

A sárga-kékek kezdték jobban a meccset, több ígéretes akciót vezettek a széleken, de az egykori DAC-kapus Pavel Kováč mindig jól helyezkedett.

A 25. percben azonban megszületett a DAC vezető gólja, Zsivkovics futott fel a jobb oldalon, középre adott, Szarka még lemaradt a labdáról, de a balról érkező Vida a hálóba bombázott -1:0. A magyarországi támadónak ez volt a harmadik bajnoki gólja a szezonban.

A második félidő elején egy szöglet után ismét Kováč brillírozott, Ljubicic fejesét fogta meg. Az 58. percben azonban a másik oldalon Orávik szöglete után Karlík kemény fejesét már sokan bent látták, de a kapu mellé ment. Később Orávik próbálkozott lövéssel, de az is mellészállt.

Mindkét csapat küzdött, a vendégek főleg rögzített helyzetekből próbálkoztak, de eredmény nélkül. A DAC gyors akciókkal próbálta meglepni a ViOnt. A 86. percben Sarr végleg eldönthette volna a meccset, már a kapust is elfektette, de egy védő mentett a gólvonal előtt.

A DAC végül 1:0-ra nyert, így továbbra is tart a jó sorozata a DAC Arénában, ahol eddig minden meccsét megnyerte. Az aranyosmarótiak három zsinórban  megnyert találkozó után szenvedtek vereséget.

A hazai drukkerek felállva ünnepelték csapatukat a meccs után.

DAC-Zlaté Moravce 1:0 (1:0)
Góllövők: Vida (25.)
Sárga lap: Németh Zs., Kontár, ill. Gešnábel
Játékvezető: Očenáš, 3777 néző.
DAC: Slávik - Zsivkovics, Huk, Szépe, Németh Zs. - Ljubicic, Kontár - Štepanovský, Pambou (89. Sabala), Vida (79. Mészáros) - Szarka (64. Sarr).
Z. MORAVCE: Kováč - Boszorád, Karlík, Pintér, Pastva (82. Sombat) - Bariš, Obročník - Válovčan (29. Guilavogui), Mateus, Orávik - Gešnábel (66. Ewerton)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?