Tapsolt a nagyérdemű

Pozsony. Ha némileg le-szállítjuk az igényszintünket, nem is volt olyan rossz mérkőzés az Inter–Slovan derbi. Elsősorban a sárga-feketék jóvoltából, akik játékosságban felülmúlták ellenfelüket.

Kocúrek, az Inter középpályása (középen) Hornyákkal harcol a labdáért a pozsonyi derbinTASR-felvételÉs láss csodát, mert ez ritkaság volt eleddig a Disznómezőn, néhány perccel a meccs lefújása előtt tapsolt a maroknyi hazai szurkolótábor. Nem is annyira az eredménynek szólt az ováció, hanem a produkciónak; a néző nem kevés futballra emlékeztető jelenetet láthatott, s honi tájainkon manapság a kis dolgoknak is örül. Már a meccs elején nyilvánvaló volt, az Inter megfontolt mezőnyjáték után próbált lendületes, egyérintős akciókat vezetni, gyors kombinációkkal igyekezett ellenfele kapuja elé, tempós, jól megkomponált összjátékkal szinte állva hagyta a Slovan-védelmet. A kilométereket sprintelő és nagyszerűen fejelő Šebo kétszer kihagyott egy-egy nagy helyzetet, de a 22. percben Chalupka már nem: kapásból vágta hálóba Burza beadását. Utána ismét Šebo hibázott gólhelyzetben, hogy aztán a 28. percben jóvátegyen mindent: közelről növelte az előnyt. Ezekben a percekben a Slovan csak téblábolt, talán igyekezett is, de játékából hiányoztak a meghatározó futballelemek, labdarúgói nincsenek jó barátságban az ötlettel, a technikával, a fantáziával, a passzolással, mindez tehetetlenséget, tanácstalanságot eredményezett. Hiába kiabált és ordítozott Adamec edző, hiába okította minden rossz megmozdulás után védenceit, nem segített. A meccs utáni sajtóértekezleten azt mondta, a hozzáállással volt baj, ezért jönnek majd a pénzbüntetések. Csak halkan jegyezzük meg: nem a hozzáállással volt baj, hanem a tudással. A játékosok többségének behatároltak a képességei, hiába fogják őket pénzbüntetéssel „motiválni”, úgynevezett futballművészetük megmarad azon a nívón, amelyiken szombaton leledzett. A második félidőben lazítottak az addig lelkes és fiatalos kedvvel, energikusan futballozó sárga-feketék, ritmust vesztettek, s ezzel magukra húzták ellenfelüket, amelyik ezt megérezve, aktívabb lett, ment előre – ösztönösen és véletlenszerűen. Rúgott egy hárítható gólt Volf révén (68.), akadtak helyzetei is (Pecko, Obšitník), de aztán az Inter ismét villámgyorsan lekontrázta őket: a játékmester Halenár egy csellel „összeugrasztott” két védőt, négyen mentek egy bekkre és a fáradhatatlan Burza több jó lehetőség közül (lepasszolhatta volna a labdát) a legjobbat választotta, a kimozduló Rzeszoto mellett élesen a hálóba küldte a gömböt. Megérdemelt Inter-siker: a hazaiak felcsillantottak valamit (honi viszonylatban nem keveset) abból a játékból, amit futballnak hívnak.

Inter–Slovan Bratislava 3:1 (2:0)

Góly: Chalupka (22.). Šebo (28.), Burza (77.), ill. Volf (68.). Játékvezető: Udvardy, 2283 néző. Sárga lap: Opršal, Šedivý, Halenár. INTER: Hýll–Čišovský, Šedivý, R. Kunzo, Opršal (69. Čech)–Burza, P. Mráz, Chalupka (67. Paulík)–Halenár–Šebo, Lembakoali (78. Kocúrek). SLOVAN: Rzeszoto–Pecko, Krško, Demeter, Hornyák–Obšitník, V. Bednár (64. Fodrek), Takáč (32. Šlahor), Volf, Onofrej–Bukvics (81. Sloboda).

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?