Szuperkupa - Először hódította el a trófeát a Győr

Budapest |

<p>A bajnok Győr 3-0-ra legyőzte szombaton a kupagyőztes DVSC-TEVA csapatát a Szuperkupáért kiírt mérkőzésen, amelyet a Puskás Ferenc Stadionban rendeztek.</p>

A Bajnokok Ligája-selejtezőre készülő győriek Trajkovic góljának köszönhetően a 32. percben szereztek vezetést, majd közvetlenül a szünet előtt Koltai duplázta meg az előnyüket. A végeredményt Kalmár állította be a 85. percben.     A Győr története során először játszott a Szuperkupáért, amelyet így először hódított el, s ezért ötmillió forintos pénzjutalom is járt.     A mérkőzést a helyszínen tekintette meg Paulo Sousa, a Győr BL-selejtezős ellenfelének, az izraeli Makkabbi Tel-Avivnak a vezetőedzője, aki korábban a Videotont irányította.     Eredmény:Győri ETO FC - DVSC-TEVA 3-0 (2-0)----------------------------------Puskás Ferenc Stadion, v.: Andó-Szabó    gólszerző: Trajkovic (32.), Koltai (45.), Kalmár (85.)    sárga lap: Martínez (73.), illetve Korhut (49.), Damahou (76.)     Győri ETO FC:    -------------Kamenar – Wolfe, Djordjevic, Dinjar, Lang – Kamber (Pátkai, 60.), Mevoungou – Koltai (Kalmár, 83.), Trajkovic, Varga R. (Martinez, 56.) – Andric     DVSC-TEVA:    ----------Verpecz – Nagy Z., Morozov, Brkovic, Korhut – Bódi Á., Zsidai (Ferenczi, 72.), Damahou, Se. Bouadla – Szakály P. (Kulcsár, a szünetben) – Sidibe (Pölöskei, 66.)     Nem túl nagy iramban kezdtek a csapatok, de negyedóra elteltével a Debrecen került mezőnyfölénybe, később mégis a Győr szerzett vezetést egy gyors ellentámadásból. Közvetlenül a szünet egy hasonló akcióból aztán kétgólosra hízott a magyar bajnok előnye.     A folytatásban is hasonló volt a játék képe, a debreceniek próbálták diktálni a tempót, de a Győr futballozott hatékonyabban és veszélyesebben. A hajrában a debreceni kapus, Verpecz hatalmas hibáját kihasználva a magyar bajnok újabb gólt szerzett, egyúttal megérdemelten és magabiztosan hódította el a Szuperkupát.  
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?