Szomorú szezonrajt, csak döntetlenezett a DAC Nagymihályban

dac

A DAC labdarúgócsapata egy 0:0-s nagymihályi döntetlennel kezdte a Niké Liga új szezonját.

Adrián Guľa vezetőedző a Dila Gori elleni vesztes visszavágóhoz képest négy helyen változtatott a kezdőcsapaton, a sérült Kaša mellett Kalmár Zsolt, Ammar Ramadan és Alex Pinto is kikerült a kezdőből, helyettük Brunetti, Mendez, Gavrics és Vitális kapott lehetőséget a bizonyításra.

A DAC mezőnyfölényével kezdődött a találkozó, a dunaszerdahelyiek eldugták a labdát, és biztonsági passzolgatással igyekeztek felvenni a ritmust a védekezésre berendezkedő nagymihályiakkal szemben. Az egyértelmű dominancia ellenére az első negyedórában csak Gavrics próbálkozott egy nem túl veszélyes lövéssel. A 19. percben Krstovic megpattanó lővése suhant el pár centivel a kapufa mellett, de a 23. percben egy szöglet utáni fejessel már a hazaiak is életjelet adtak.

Az első félóra végére sem változott a felállás, a DAC volt a kezdeményezőbb, de egy fokkal már kiegyenlítettebbé vált a mérkőzés. A 38. percben a semmiből Žofčák került nagy helyzetbe, de a nagymihályiak veteránja közelről csak Petráš ölébe bólintott.

Félidőben Guľa változtatásra kényszerült, egy kapu előtti szituációban korábban megsérült Riszvanisz helyére Csinger Márk állt be, aki Vitálishoz hasonlóan első tétmeccsén kapott szerepet a dunaszerdahelyieknél. A vendégek nem úgy kezdték a második félidőt, mint az elsőt – nem tudták diktálni a ritmust, az első percek többnyire birkózással és ápolással teltek.

Az 53. percben Gavrics lőtt fölé egy visszagurított labdát, a 60. percben pedig Krstovic fejese szállt fölé. Ekkorra már visszaállt a mérkőzés elején látott kép, a DAC ismét nyomasztó labdabirtoklási fölénybe került.

A gépezet viszont akadozott: magához képest nagyon haloványan játszott Krstovic, de a két szélső, Trusa és Gavrics dolgai sem sikerültek többnyire.

Bár a zempléniek rúgunk, amerre látunk” stílusra váltottak, a DAC nem került túl gyakran helyzetbe. A következő nagy vendéglehetőségre a 78. percig kellett várni, amikor Gavrics lőtt fölé egy ígéretes szituációban.

A hajrára Kalmár és Herc is pályára lépett, de a 84. percben Krstovic volt az, aki ziccerben bikázott méterekkel a kapu fölé. A 89. percben Ramadan lövés kevéssel tévesztett célt, amellyel el is kezdődött a hatperces hosszabbítás. Nyomott a DAC, a nagymihályi csapat már csak védekezett, Kalmár mindenkinél közelebb járt a gólhoz, de végül maradt a 0:0.

Galéria
Jegyzőkönyv

Michalovce–DAC 0:0

Játékvezető: Gemzický, 1373 néző

Sárga lap: Trusa, Csinger (mindketten DAC)

MICHALOVCE: Száraz–Magda, Vaško, Marjanovics, Volanakisz–Bednár, Simamura–Danko (63. Steinhübel), Žofčák (90+6. Adekunie), Marcin–Pavúk (90+1. Musák).

DAC: Petráš–Andzouana, Riszvanisz (46. Csinger), Brunetti, Mendez–Dimun (79. Kalmár), Vitális (61. Ramadan), Káčer–Trusa, Krstovic, Gavrics (79. Herc)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?