Szomorú oroszok

Moszkva. Nyugalomban zajlott le pénteken Moszkvában az Oroszország–Belgium labdarúgó-mérkőzés nyilvános közvetítése, annak elle-nére, hogy 3:2-es vereségükkel az oroszok elbúcsúztak a vb-től.

Moszkva. Nyugalomban zajlott le pénteken Moszkvában az Oroszország–Belgium labdarúgó-mérkőzés nyilvános közvetítése, annak elle-nére, hogy 3:2-es vereségükkel az oroszok elbúcsúztak a vb-től.

A múlt vasárnapi Oroszország–Japán meccset követő, halálos áldozattal is járó súlyos zavargások helyszínén, a Kreml tőszomszédságában lévő Manyezs téren 2 ezer rendőr nézett farkasszemet a meccset óriás kivetítőn figyelő mintegy 3 ezer szurkolóval. A hatóságok nem kívánták megismételni a vasárnapi hibát, amikor mindössze 20 rendőr jutott a 10 ezres tömegre, így értelemszerűen esélyük sem volt a megvadult futballhuligánok megfékezésére. Rendzavarás most nem is történt, a nézőket láthatóan inkább elkeseredettség, mint agresszivitás jellemezte az orosz válogatott játéka miatt. Az előre bejelentett kiemelt biztonsági intézkedések hatására többen kisgyermekeiket is el merték vinni a közös szurkolásra.

A rendőrök az ittas vagy füstbombákkal „felfegyverkezett” fiatalokat – 20 személyt – rögtön kiszűrték a a tömegből és előállították őket. A legutóbbi nyilvános közvetítéssel ellentétben most szigorúan megtiltották, hogy a helyszínen alkoholt, de egyáltalán üveges italokat árusítsanak, és a biztonság kedvéért az autósokat is felszólították, hogy vigyék el járműveiket a környékről. A hatóságok megerősítették a belga nagykövetség védelmét is.

Eljött szurkolni a Manyezs térre Jurij Luzskov moszkvai polgármester, és az orosz politika „fenegyereke”, Vlagyimir Zsirinovszkij is. A liberális demokrata párt vezetője azt ígérte, hogy ha ismét rendzavarásra kerülne sor, személyes tekintélyével csitítaná le a randalírozókat.

A hatóságok a szerencsére most nem ismétlődő zavargások hatására betiltották a német Rammstein rock-együttes moszkvai koncertjét.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?